28 / 04 / 2024

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.



Sürdürülebilirlik alanındaki fırsatları daha güçlü bir biçimde vurgulamak hedefiyle harekete geçen yapı sektörü, ÇEDBİK Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) ev sahipliğinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle “Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’22" etkinliğinde buluşuyor. 

7 Kasım 2022'de Swissôtel The Bosphorus, İstanbul'da yapılacak olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’22, bu yıl "Sıfırın İnşası" ana temasını işleyecek ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti daha yüksek bir sesle duyurulmuş olacak.

"Binaların geleceği, sürdürülebilir finansman, karbonsuzlaştırma hedefleri ve döngüsel ekonomi" gibi sektörde önem arz eden konuların görüşüleceği söz konusu zirvede; 40’a yakın konuşmacı, dünya gündemini kapsayan 5 özel konu, 100’e yakın kurum ve kuruluşun yanında toplam 450’ye yakın katılımcı bulunacak.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım da!

Ulusal ve uluslararası arenadan saygın konuşmacılar zirvede buluşuyor

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkiye ve dünyanın önde gelen isimlerinin ağırlanacağı söz konusu zirvede konularında uzman akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri bulunacak. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi’nin detayları Bakanlık yöneticileri tarafından paylaşılırken, yapı sektöründe sürdürülebilirliğin dünya gündeminde hangi noktada bulunduğu Dünya Yeşil Bina Konseyi (WGBC), Yeşil İş Sertifikasyon Kurumu (GBCI) ve Avrupa Bölgesel Ağı (ERN) gibi yurtdışındaki önde gelen kurumların önemli temsilcileri tarafından anlatılacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu zirvenin açılış panelinde de ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami KILIÇ, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Niv Garih ve Alkaş Danışmanlık Başkanı Avi Alkaş bulunuyor.

Açılış panelinden sonra "Binalarımızın Geleceği", "Malzeme ve Kaynaklar", "Dönüşümün Kaynağı Nerede?", "Karbonsuzlaşma, ama nasıl?" ve "Yaşanabilir Binalar" ismiyle toplamda 3 farklı oturumda söyleşiler gerçekleştirilecek.


Geri Dön