30 / 04 / 2024

güneş enerjisi teşviği

güneş enerjisi teşviği

Enerji projeleri için verilen yatırım teşviklerinin rotası güneşe dayalı enerji üretimine kaydı. Ekonomi Bakanlığının şubat ayında yatırım teşvik belgesi verdiği 35 enerji üretim projesinin 28'ini güneş enerji santralleri oluşturdu.

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Rusya’dan umudu kesen Avrupa, şimdi de Çin’in güneş panellerine gözü dikti!

Rusya’nın doğal gazının kesmesi, Avrupa'da Çin'in güneş enerjisi panellerine talebi artırdı. AB, mayıs ayında açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2030'a gelindiğinde de 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Kahvesiz güne asla başlayamam diyenlere! Media Markt'ta Philips kahve makineleri ne kadar? 

Kahve tutkunu olanlar kahvesiz asla güne başlayamam diyenler için güncel kahve makinesi fiyatları araştırılıyor. Bu kapsamda Philips kahve makineleri şık tasarımları ve uygun fiyatları ile karşınızda. Peki, Philips Kahve Makinesi fiyatları ne kadar? İşte 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

Güneş koruyucu kremi fiyatları uçtu! En ucuz güneş kremi kaç TL? İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşların güneş koruyucu kremlere talepleri arttı. Peki güneş koruyucu kremler kaç TL? Zincir marketlerde güneş koruyucu krem var mı? En ucuz güneş kremi kaç TL? İşte Migros, ŞOK, Carrefoursa güneş koruyucu krem fiyat listesi...

Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı’nda sektör, çevre dostu çözümlerle aydınlatılacak!

Merakla beklenen Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı 7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Gölcük'te 52 iş yerinin satışı için ihale!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te yer alan 52 iş yerinin satışı için ihale gerçekleştirdi. 

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi kuruldu!

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi bugün Bahçeliveler'de 1 milyon TL sermaye bedeli Recep Gülenç tarafından kuruldu. 

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaya bedeli ile Türkan Altun tarafından kuruldu.

güneş enerjisi teşviği Haberi

güneş enerjisi teşviği

Enerji projeleri için verilen yatırım teşviklerinin rotası güneşe dayalı enerji üretimine kaydı. Ekonomi Bakanlığının şubat ayında yatırım teşvik belgesi verdiği 35 enerji üretim projesinin 28'ini güneş enerji santralleri oluşturdu.


Enerjide yerli ve yenilenebilir kaynaklara verilen öncelik, teşvik politikalarında da kendini gösteriyor. Şubatta verilen teşvik belgelerinin dağılımında da bu eğilim güçlü şekilde ortaya çıktı.


Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, şubat ayında 35 elektrik üretim tesisi yatırım teşviklerinden yararlanma olanağına kavuştu. Desteklenecek elektrik üretim tesislerinin devreye girmesiyle Türkiye'nin kurulu gücüne 471 megavatlık katkı olacak.


Söz konusu projelerin sabit yatırım tutarı yaklaşık 708 milyon lirayı buluyor. Projelerin hayata geçmesiyle de 500 civarında kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.


Yatırım teşviklerinden yararlanmaya hak kazanan tesislerin kaynaklara göre dağılımına bakıldığında "aslan payı"nı güneşe dayalı elektrik üretim santralleri aldı. Desteklenecek 35 projenin...