17 / 05 / 2024

Güneş Hücresi Üretim Tesisi nerede açıldı

Güneş Hücresi Üretim Tesisi nerede açıldı

Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aziz Can Dağ, Hasan Saka, Möhör Aktaş ve Songül Kaya ortaklığında kuruldu.

Herkes altını bir kenara bırakıp hemen gümüşe baksın! Gümüş hız sınırını aştı! Gümüş fiyatlarında son dakika!

Yatırımcılar altın ve gümüş piyasasını merakla takip ediyor. Altın fiyatları bu hafta içerisinde hızla yükselmeye başlarken gümüş fiyatları da altından geri kalmadı. şu dakikalarda gümüş hızla yükseliyor herkes hemen gümüşe baksın! Gümüş bugün ne kadar oldu? İşte son dakika gümüş fiyatları...

Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim Anonim Şirketi Beykoz'da 370 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Nirvana Güneşli Evleri geliyor! Yeni proje!

Nirvana Güneşli, İstanbul'un en hızlı gelişen bölgesi Basın Ekspres'te UMT İnşaat tarafından hayata geçiriliyor...

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Ulusu ve Zafer Boy ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Osmangazi Güneştepe Spor Tesisleri’nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından Güneştepe Mahallesi’nde yeni ve modern bir spor tesisi inşa etti.

Hacizlere karşı dava açma süresi 15 güne çıkarıldı!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre düzenlenen ödeme emirlerine ve tatbik edilen ihtiyati hacizlere karşı dava açma süreleri 7 günden 15 güne çıkarıldı. Uygulama 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak..

Huzurlu Marmara Güneşli'nin yüzde 25'i satıldı!

İstanbul Avrupa Yakası’nın hızla değerlenen noktalarından Güneşli’de yer alan Huzurlu Marmara Güneşli projesinde metrekare birim fiyatı 3 bin 400 TL'den başlıyor. Projenin yüzde 25'i lansman öncesinde satıldı.

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Güneş paneli teşviki inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Hükümetin, çatılardaki güneş paneli kurulumunu teşvik için düğmeye basması inşaat sektörünü de heyecanlandırdı. Müteahhitler, bu durumun konut satışlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi A. Abdelhady Mohamed Farıd, M. A. Abdelhady Mohamed Farıd ve M. F. Abdelhady Mohamed Farıd ortaklığında 4 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Güneş enerjisi için imar planı talebi!

ENSİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Yeni yapılacak binaların çatı planlarının güneşi alacak şekilde yön konumlandırmalarının mutlaka imar kanunlarına geçmesini istiyoruz açıklamasını yaptı.

Güneş Hücresi Üretim Tesisi nerede açıldı Haberi

Güneş Hücresi Üretim Tesisi nerede açıldı

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde EKORE'ye tahsis edilen 32 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan üretim tesisi ilk safhada 100 MWp hücre üretim kapasitesi ile çalışacak. Tesisin kapasitesi ek yatırımlarla zamanla katlanarak uzun vadede minimum 600 MWp kapasiteye çıkartılacak.


Törende konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, temeli atılan tesisin, uluslararası, Türkiye'nin milli sınırlarını aşan, Türkiyeyi yeni yüksek teknolojiyi yakalayan enerji noktasında ülkelerden biri haline getirebilecek, Niğde'yi dünya çapında tanınan bir il haline getirecek proje olduğunu söyledi.


Ülke olarak elektrik tüketiminin yüzde 55'inin doğal gazdan karşılandığını dile getiren Kılıç, "Hidroelektrik santrallerden ürettiğimiz elektriğin kilovatını 2 sente, termik santrallerden ürettiğimizi 4 sente üretiyoruz, doğal gazdan ürettiğimizi 27 sente üretiyoruz. Doğal gaza para veriyoruz yurtdışına döviz gidiyor hem de devlet bunu harmanlıyor. Pahalı ürettiğimiz doğal gazdan...