02 / 05 / 2024

güney marmara limanı

güney marmara limanı

Özelleştirme İdaresi tarafından 2008 yılında açılan Bandırma Limanı ihalesini 175 milyon 500 bin dolarla kazanan firma, Anadolu sanayisinin Avrupa'ya trenle bağlanmasını sağlayan limana son iki yılda 23 milyon dolarlık yatırım yaptı...

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Hüseyin Dinçel, Mahmut Sefa Çelik, Mahmut Asmalı ve Fatih Kıvanç ortaklığında kuruldu.

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Deprem uzmanı Marmara'daki riskli fayları tek tek açıkladı! Güney Marmara'ya son dakika 7'den büyük deprem uyarısı! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde dün meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Riskli bölgeyi Marmara'nın güneyi olarak belirten Üşümezsoy, iki fayın kırılması halinde 7'den büyük deprem olabileceğine dikkat çekti. 

Konut yatırımcısı Trakya ve Güney Marmara’ya yöneliyor!

Konut kredilerindeki faiz oranlarındaki yükseliş, gayrimenkul piyasasında da paranın seyrini değiştirdi. Yatırımcı Trakya ve Güney Marmara’ya yönelmeye başladı. 

Güney Marmara Otoyolu projesinde son durum ne?

Ocak ayı Gölcük Belediye Meclisi toplantısı, bugün, belediye meclis salonunda, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıyı yöneten Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Güney Marmara Otoyolu hakkında önemli bilgiler verdi.

Güney Marmara'ya Körfez yatırımcısının ilgisi büyük!

Başta Yalova ve Bursa olmak üzere Güney Marmara Bölgesi’ne Körfez ülkelerinden büyük talep var. Son 4-5 yılda 50 binin üzerinde konutun Türkiye’yi güvenli liman olarak gören bu bölgedeki yatırımcılara satıldığı belirtiliyor.

Milas Güllük Limanı Genişletme projesi halk toplantısı 12 Mayıs'ta!

Muğla İli Milas ilçesi sınırları içerisinde T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Güllük Limanı Genişletme projesi ile ilgili halk toplantısı 12 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek.

Güney Koreli firma Irak'ta 2,12 milyar dolarlık altyapı inşası projesi kazandı!

Güney Kore’nin, en büyük holding şirketlerinden biri sayılan Hanwha Group’un inşaat ve mühendislik kolu Hanwha Engineering & Construction firmasının, Irak’ta 2,12 milyar dolarlık altyapı inşası projesini kazandığı bildirildi.

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinin imarı ne olacak?

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinde uygulama imar planının askı süresi dün sona erdi. Vatandaşlar belediye encümenin itirazlara ilişkin kararını bekliyor.

Güney Kromları Maden'e ait saha icradan satılıyor!

Adana Karaisalı ilçesinde bulunan Güney Kromları Maden San. ve Tic. A.Ş'ye ait saha Pozantı İcra Dairesi tarafından 20 Nisan 2015 günü 14:00 ile 14:10 arası ihaleye çıkarılıyor.

Güney Kromları Maden'e ait saha icradan satılıyor!

Adana Karaisalı ilçesinde bulunan Güney Kromları Maden San. ve Tic. A.Ş'ye ait saha Pozantı İcra Dairesi tarafından 20 Nisan 2015 günü 14:00 ile 14:10 arası ihaleye çıkarılıyor.

1985 yılında Güney Haliç Kanalizasyon ihalesi yapılmış!

1985 yılında Güney Haliç kanalizasyon ihalesi yapılmış. İhaleyi ST-FA grubu kazanmış. Haliç'e akmakta olan atık sular, inşa edilecek tünellerle Yenikapı Önarıtma ve Pompa İstasyonu'na ulaştırılacakmış.

güney marmara limanı Haberi

güney marmara limanı


İhaleye göre, bir firma tarafından 36 yıl işletilecek limanın Genel Müdürü Özgür Durmaçalış, yaptığı açıklamada, TOBB ile bağlı oda ve borsaların katılımıyla 93 ortaklı olarak kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından Anadolu sanayisinin Avrupa'ya trenle bağlanmasını amaçlayan çalışmalar çerçevesinde blok trenle Bandırma Limanı'na gelecek yüklerin, gemiyle Tekirdağ'a, oradan da yine trenle Avrupa'ya gönderileceğini söyledi.


Büyük bir lojistik öneme sahip


Güney Marmara bölgesinde tek demir yolu bağlantısı olan limanın, bu açıdan büyük bir lojistik öneme sahip olduğunu ifade eden Durmaçalış, "Limanın rıhtımlara kadar uzanan ulusal demiryolu hattı ile lojistik üstünlüğü bulunmaktadır. Dökme yük grubunda pazar lideri olan Bandırma Limanı, yaptığı yatırımlar sonucunda kapasitesini artırmaya devam ediyor"...