06 / 05 / 2024

güneydoğu gayrimenkul değeri

güneydoğu gayrimenkul değeri

DOĞU ve Güneydoğu’da son dönemde artan terör olaylarıyla birlikte bölgedeki gayrimenkul değerleri de dibe vurdu. 7 Haziran seçimlerinden sonra gayrimenkul değerleri Yüksekova’da yüzde 60, Diyarbakır’da yüzde 40 düştü.

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

Özak GYO Göktürk parsellerinin değeri belli oldu! 

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Göktürk 201 ada 1 parsel, 198 ada 6 parsel, 197 ada 1 parsel ile ilgili değerleme raporunu yayınladı. Peki Özak GYO Göktürk parsellerinin değeri ne kadar oldu?

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Güneydoğu'da yeni konutların inşası sürüyor!

Güneydoğu’nun kaderi dev yatırımlarla değişti. Terörden temizlenen şehirler inşa edilen konutlarla birlikte güzelleşti, hayat normale döndü.

Güneydoğu'ya 500 milyonluk yatırım geliyor!

Güneydoğu’da terörden temizlenen bölgelere turizm yatırımcıları akın etti. 9 yeni otel yatırımı için teşvik başvurusu yapıldı. Yatırımların toplam değeri ise 500 milyon TL’yi buluyor..

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 176 bin 329 konut!

Toplu Konut İdaresi'nin büyük üretim alanları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri de yer alıyor. TOKİ tarafından inşa edilmesi planlanan 176 bin 329 konutun 134 bin 94'ü tamamlandı...

Doğu ve Güneydoğu'da fabrika yapana kredi desteği!

Hükümetin, üzerinde çalıştığı Kanun Hükmünde Kararname'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kendi fabrikasını yapana kredi maliyet desteği sağlanacağı belirtiliyor. 

Güneydoğu'da konut satışları artıyor!

Eylül ayı konut satış rakamları 23 Ekim'de TÜİK tarafından açıklandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8'lik artışla 57 bin 745'ten 68 bin 189'a yükseldi..

ERA Türkiye’ye Güneydoğu’dan yoğun talep geliyor!

2017 sonuna kadar net ofis sayısını ikiye katlamayı hedefleyen ERA Gayrimenkul Türkiye’ye Güneydoğu’dan yoğun talep geliyor. Özellikle, Gaziantep’ten talep alan ERA, vereceği franchise’ler sayesinde bölge insanına istihdam ve yatırım fırsatı sunacak.

Doğu ve Güneydoğu yatırım teşvik mevzuatı geçikti!

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Eylül’de açıkladığı ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi’ paketinin mevzuatı hala hazır değil.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'ya 3 yılda 60 bin konut yapacak!

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de inşaat hamlesi başlatan TOKİ, Silopi’de yapımı süren 236 konutu bu yıl bitirecek. Başkan Turan, “Doğu ve Güneydoğu’ya 3 yılda 60 bin konut yapma hedefimiz var” dedi

güneydoğu gayrimenkul değeri Haberi

güneydoğu gayrimenkul değeri

Terör olayları nedeniyle bölgedeki yatırımların durduğuna dikkati çeken sektör temsilcileri, sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda bölgede kamu yatırımlarının ve özel teşebbüslerin uzun süre hayata geçmeyeceği uyarısında bulundu. Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanına yurtiçi ve dışından çok sayıda yatırımcının yöneldiğini hatırlatarak, mayıs ayından bu yana Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırımlarda çok ciddi bir daralma olduğunun altını çizdi. Rusya, Almanya, Ukrayna’nın yanı sıra özellikle Kafkas ve Körfez ülkelerinden çok ciddi yatırım gruplarını Türkiye’ye çekme başarısını gösterdiklerini anlatan Öngün, “Doğu ve Güneydoğu 2012’den bu yana enerjiden sağlığa, ulaşımdan tarım ve haberleşmeye kadar çok sayıda farklı yatırım hamlesine ev sahipliği yaptı. Bu değişim, yerli ve yabancı işadamlarının, çok uluslu grupların ve ciddi büyüklükte sermayeler...