16 / 05 / 2024

güneydoğu hudut kapılarımız

güneydoğu hudut kapılarımız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Aktepe-Bacuka ile Ovaköy-Karavala Kara Hudut Kapıları’nın yanı sıra Hakkari’de Üzümlü ve Derecik ile Şırnak’ta Gülyazı’da da hudut kapıları açılması gerektiğini belirtti....

Bakan Özhaseki'den dönüşüm çağrısı: Evlerimizi yenilemek zorundayız! Kentsel dönüşüm isteyen herkese kapılarımız açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu ve parti ayırt etmeksizin kentsel dönüşüm yapmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu söyledi. Özhaseki, deprem bölgesiyle ilgili de konuştu. İşte Bakanın o açıklaması....

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Kiracıların fahiş kira tepkisi dinmiyor: Maaşlarımızın hepsini kiraya vermek istemiyoruz!

Antalya'da fahiş kira fiyatlarına tepki gösteren kiracılar, seslerini duyurabilmek amacıyla merkezde yürüyüş gerçekleştirdi. Yüksek rakamları işaret eden kiracılar, "Maaşlarımızın tamamını kiraya vermek istemiyoruz" diyerek çözüm beklediklerini açıkladı. 

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek!

AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yürütülecek" dedi

Görev süremin önemli bir kısmını Güneydoğu'nun imarı için harcadım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada iki yılı aşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, görev süresinin önemli bir kısmını Güneydoğu'da şehirlerin imar ve ihyası için harcadığını belirtti.

Atatürk Havalimanı 7 Nisan'da ticari uçuşlara kapılarını kapatıyor!

Türkiye'nin göz bebeği Atatürk Havalimanı 7 Nisan tarihinde ticari uçuşlara kapılarını kapatıyor.

Yapılarımız ne kadar güvenli?

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü yaklaşırken akıllara yine “yapılarımız ne kadar güvenli?” sorusu geliyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut ve işyeri inşa edildi!

Doğu ve Güneydoğu seçimde "devam" dedi. Devlet, merkezlerin alt yapıları yenilendi, bölgeye 30 bin konut ve binlerce işyeri inşa edildi...

Doğu ve Güneydoğu'ya 176,36 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

Yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlarla terörü bitme noktasına getiren Hükümet, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’ndeki tahribatlarını da, rekor yatırımlarla onardı. 

Güneydoğu'da konut teslimleri başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Güneydoğu'daki bütün evleri yaptık. Haftaya yine orada olacağım, evlerini teslim edeceğiz." dedi.

Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik!

Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Güneydoğu’da turizmi güçlendirmekle ilgili teşviklerimiz var. Yeter ki yatırım yapacak insanlar çıksın" dedi.

güneydoğu hudut kapılarımız Haberi

güneydoğu hudut kapılarımız


Hayati Yazıcı ile Irak Büyükelçisi Talal Jameel Salih Hasan bir araya gelerek gümrük kapılarını ele aldı. Yazıcı, görüşmede terörün sonlanmasıyla birlikte yöre insanlarının karşılıklı olarak ticaret yapabileceklerini dile getirdi. Yeni sınır kapılarının açılmasının da bölgeye fayda sunacağını aktaran Yazıcı, özellikle Aktepe ve Ovaköy’deki kapıların çok önemli ve 2 ülke ticaretini rahatlatacak özellikte olduğunu; bu nedenle de bir an önce faaliyete geçirmek gerektiğini vurguladı.


"İLİŞKİLERDEKİ DURGUNLUK ATLATILDI"


Irak Büyükelçisi Talal Jameel Salih Hasan da yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkilerin içine girdiği durgunluğun, son dönemde başlayan karşılıklı üst düzey ziyaretlerle atlatılmaya başladığını belirtti. Ticari ilişkilerinde artmasının her iki taraf için de iyi olacağı, her iki ülke Dışişleri Bakanlıkları Müsteşarları başkanlığında tüm işbirliği alanlarını içerecek görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki hafta Irak’tan kapsamlı bir...