13 / 05 / 2024

Güneydoğuda cazibe merkezleri

Güneydoğuda cazibe merkezleri

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini, Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı'na yeni düzenleme geliyor!

Görece az gelişmiş bölgelerde yatırım ortamını canlandırarak istihdamı, üretimi ve ihracatı artırmak ve bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmayı amaçlayan Cazibe Merkezleri Programı'na yeni düzenleme geliyor. 

Cazibe Merkezleri Programı hemen hayata geçirilmeli!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 23 ilin kapsamı içinde olduğu cazibe merkezleri programındaki gecikme eleştirilere neden oluyor. Cazibe merkezleri programı hemen hayata geçirilmeli.

Cazibe Merkezleri Programı yatırımları askıya alındı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 23 ilde özel yatı­rım teşvikleri verilmesini öngö­ren Cazibe Merkezleri Programı, askıya alındı. 92 milyar liralık yatırım başvurusu gelen program Baş­bakanlık tarafından daha detaylı incelenecek.

Cazibe Merkezleri programı sonuçları haftaya açıklanacak!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yürütülen Cazibe Merkezleri programı sonuçları haftaya açıklanacak. Sonuçlar Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna duyuracak.

Cazibe Merkezi Programı Doğu'nun cazibesini artırdı!

Cazibe Merkezi Programı doğu ve güneydoğuda karşılığını buldu. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptığı açıklamada Erzurum’un, yıllardır beklediği kalkınma hamlesini, Cazibe Merkezleri Programı ile gerçekleştirmeyi umut ettiklerini söyledi.

DİKA yatırımcıları Doğu ve Güneydoğu'ya çekiyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı'nda başvurular devam ediyor. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), yatırımcıları bölgeye davet ediyor.

Kilis, Cazibe Merkezleri Programı'na dahil edildi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na bazı Organize Sanayi Bölgeleri ile Kilis'te yer alan OSB de dahil oldu. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cazibe Merkezleri Programı'na 121 başvuru yapıldı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi projesi kapsamında toplam 121 ön kayıt başvurusu alındı. Bölgede yatırımın artırılması, işsizlik sorunun çözülmesi planlanıyor.

Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin uygulamalar TBMM gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu yazılı soru önergesi hazırladı..

Cazibe Merkezleri Programı'nda aslan payı Van'ın!

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı yerli ve yabancı yatırımcıyı kendine çekti. 7 günde 1.200 yatırım başvurusunda aslan payını Van aldı. Yatırım yapacak firmalar arasında İranlı, Alman ve Fransız şirketleri öne çıkıyor

Cazibe Merkezleri Programı 112 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Cazibe Merkezleri Programı için kasım ve aralıkta firmalardan ön talepler alındı. 20 milyar liralık bir ön talep oldu. 112 bin kişilik istihdam sağlanacağını görüyoruz" dedi.

Cazibe Merkezleri Programı uygulama esasları belirlendi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programının uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım teşvik mevzuatı geçikti!

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Eylül’de açıkladığı ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi’ paketinin mevzuatı hala hazır değil.

Güneydoğuda cazibe merkezleri Haberi

Güneydoğuda cazibe merkezleri

Cazibe merkezleriyle bölge potansiyelinin daha da geliştirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Kaya, “Fabrikalar, hükümet tarafından  yapılacak özel sektör işleyecek, tabii bu gençler için de hazır istihdam kaynağı olacak. Cazibe merkezleriyle her ilin potansiyeline göre üretim öncelikleri belirlenecek. Bölge bazında öne çıkan kent merkezleri oluşturulacak” dedi.         


CİDDİ BİR DESTEKTİR


Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade ise Türkiye için de önem arz eden merkezlerin bölgeye kurulmasının sevindirici olduğunu söyleyerek “Girişimcinin finans sıkıntısı çekmemesi ve sermayesinin olması bakımından bu merkezler ciddi bir destektir” dedi.Şanlıurfa Kalkınma Akademisi Başkanı Mahmut Barut da “Cumhurbaşkanımızın bölgeye olan sevgisini, ilgisini biliyoruz.Gelecek adına ümitlerimiz daha da artmıştır” değerlendirmesinde...