28 / 04 / 2024

Güneydoğu'daki yeni cazibe merkezleri bölge ekonomisini güçlenecek!

Güneydoğu'daki yeni cazibe merkezleri bölge ekonomisini güçlenecek!

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini, Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini söyledi.



Cazibe merkezleriyle bölge potansiyelinin daha da geliştirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Kaya, “Fabrikalar, hükümet tarafından  yapılacak özel sektör işleyecek, tabii bu gençler için de hazır istihdam kaynağı olacak. Cazibe merkezleriyle her ilin potansiyeline göre üretim öncelikleri belirlenecek. Bölge bazında öne çıkan kent merkezleri oluşturulacak” dedi.         


CİDDİ BİR DESTEKTİR


Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade ise Türkiye için de önem arz eden merkezlerin bölgeye kurulmasının sevindirici olduğunu söyleyerek “Girişimcinin finans sıkıntısı çekmemesi ve sermayesinin olması bakımından bu merkezler ciddi bir destektir” dedi.Şanlıurfa Kalkınma Akademisi Başkanı Mahmut Barut da “Cumhurbaşkanımızın bölgeye olan sevgisini, ilgisini biliyoruz.Gelecek adına ümitlerimiz daha da artmıştır” değerlendirmesinde bulundu.



Star


Geri Dön