29 / 04 / 2024

Güneydoğuda devlet ev mi yapacak

Güneydoğuda devlet ev mi yapacak

Güneydoğu’da operasyonlarla sona erdirilen terör olaylarının arından yıkılan binalar için çalışmalar Silopi’den başladı. Çok hasarlı evler yıkılacak, az hasarlı binalara da 10 bin liraya kadar ödeme yapılacak.

Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut ve işyeri inşa edildi!

Doğu ve Güneydoğu seçimde "devam" dedi. Devlet, merkezlerin alt yapıları yenilendi, bölgeye 30 bin konut ve binlerce işyeri inşa edildi...

Güneydoğu yatırımlarla şaha kalktı!

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 30 binden fazla ev yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 30 binden fazla ev yıkıldı, 30 binden fazla evi bu senenin sonuna kadar peyderpey bütün ilçelerde dağıtabilecek gücümüz var. Hepsinin inşaatları başladı, devam ediyor" dedi.

Güneydoğu 17 milyar TL'ye yenilenecek!

Devlet Güneydoğu’da terörün zarar verdiği mülklerin yeniden inşa sürecini hızlandırdı. Sur’un ardından Silopi, Cizre ve İdil’de alt yapı, tarihi eserlerin onarımı, bina inşaatı gibi harcamalar için toplamda 17 milyar TL’lik maliyet hesaplandı.

Güneydoğu'daki yeni cazibe merkezleri bölge ekonomisini güçlenecek!

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini, Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Güzelkent Konutları Seferihisar ev fiyatları!

Güzelkent Konutları Seferihisar ev fiyatları 545 bin liradan başlayarak değişiyor. Sönmezoğlu Yapı'nın projesi Güzelkent Konutları, 2017'nin ikinci yarısında tamamlanacak...

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Güneydoğu’nun yeniden inşasını işadamları mı yapacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Toledo gibi olacak” dediği, başta Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu’da terör nedeniyle yerle bir olan şehirlerin yeniden inşa işini, işadamlarına vermenin altyapısı hazırlandı.

Güneydoğu'da inşaat sektörü durgun başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonu başladı. Ancak firmalar, işlerin durgun başladığını söylüyor. Güneydoğu'daki olaylar ve TOKİ inşaatlarının işlerin düşmesinde etkili olduğunu belirten işletmeler, sezondan umutlu olmadıklarını dile getirdi.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

Gölbahçe Suryapı ev fiyatları!

Gölbahçe Suryapı ev fiyatları 350 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. İstanbul Sultanbeyli'de yükselen Gölbahçe Evleri projesinde 60 ay 0 faiz taksitli ödeme fırsatı sunuluyor...

Doğu ve Güneydoğu'da konut dışı yatırımlar azaldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy Türkiye'deki ekonomik durumu anlattı. Doğu ve Güneydoğu'da büyük otel inşaatlarının durduğunu belirten Ulusoy, konut dışı yatırımlar azaldığını söyledi.

Güneydoğuda devlet ev mi yapacak Haberi

Güneydoğuda devlet ev mi yapacak

Güneydoğu’da kazılan hendek ve barikatlar nedeniyle başlatılan operasyonların büyük bölümünün bitmesinin ardından hasar gören binalar için yeniden yapılanma çalışmalarına Silopi’den başlandı. 

İrtibat büroları aracılığıyla vatandaşların başvuruya başladığı ilçede, ağır hasarlı binaların yıkımına başlanırken, az hasarlı binalara da 10 bin liraya kadar yardım ödeniyor. Sırada Cizre var. 8 gruptan oluşan bir ekip, önümüzdeki hafta Cizre’ye giderek zarar tespit çalışması yapacak. 


Güneydoğu’daatışmaların ardından, yeniden yapılaşma ve zarar ödeme çalışmaları Silopi’de  başladı. Silopi’de 72 kişiden oluşan 23 ekip ile yürütülen hasar tespit çalışmalarında, 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar, 6 bin 352 bina ve iş yeri ile 17 kamu binasında hafif hasar oluştuğu, 27 binanın tamamen yıkıldığı tespit edildi. 


Devlet yıkıp devlet yapacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, 10 gün boyunca Silopi’de...