06 / 05 / 2024

güneydoğuda turizm ne durumda

güneydoğuda turizm ne durumda

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu'daki OSB’lerde yatırım için bin firmanın sıra beklediğini ve Gaziantep’te 6'ncı, Şanlıurfa’da 3'üncü, Diyarbakır'da 2'nci OSB'nin hazırlandığını belirtti.

Güneydoğu’ya turizm yatırımı yapana teşvik!

Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Güneydoğu’da turizmi güçlendirmekle ilgili teşviklerimiz var. Yeter ki yatırım yapacak insanlar çıksın" dedi.

Deniz GYO, Gündem Otel Turizm'i devraldı!

Deniz GYO sermayesinin ve oy haklarının yüzde 100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı Gündem Otel Turizm A.Ş.'yi devraldı...

Güneydoğu'ya 500 milyonluk yatırım geliyor!

Güneydoğu’da terörden temizlenen bölgelere turizm yatırımcıları akın etti. 9 yeni otel yatırımı için teşvik başvurusu yapıldı. Yatırımların toplam değeri ise 500 milyon TL’yi buluyor..

İzmir Emir Sultan Türbesi gün yüzüne çıktı!

Kentin turizm potansiyelini geliştirmek için sahip olduğu zengin tarihi dokuyu ayağa kaldırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamdaki değerli eserlerden birini daha gün yüzüne çıkardı.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Yağkut İnşaat Emlak Otomotiv Gıda ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağkut İnşaat Emlak Otomotiv Gıda ve Turizm Ticaret Limited Şirketi, Emine Filiz ve Ali Güneş ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Erbakan Caddesi'nde kuruldu.

Denizli'de 12 yılda 3663 eser gün yüzüne çıkartıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, hızla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Güneydoğu'daki OSB'lere yatırım talebi artıyor!

Güneydoğu Anadolu Projesi'ne bağlı 9 ilde uygulanan teşviklerle sayısı 26'ya çıkacak Organize Sanayi Bölgeleri'ne sanayiciler yoğun ilgi gösteriyor.

Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu'ya ne kadar yatırım yapıldı?

Son 13 yılda Türkiye genelinde yapılan 462,8 milyar lira yatırımının yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm sektörü ne durumda?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son günlerde artan terör olayları, turizm sektörünü vurdu. Turistlerin, rezervasyonlarını iptal etmesiyle doluluk oranı yüzde 5'in altına inen bölgedeki oteller bayramda ziyaretçi ağırlayamayacak.

güneydoğuda turizm ne durumda Haberi

güneydoğuda turizm ne durumda

Yerli ve yabancı yatırımcıların Güneydoğu'ya ilgisi sürüyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, yatırımların durduğuna, firmaların kararını iptal ettiğine ilişkin kendisine ulaşan bilgi olmadığını belirterek Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yatırım yapmak isteyen ve yer bekleyen bin firma olduğunu açıkladı. Çözüm süreci ile yaşanan huzur ortamının bozulmasının olumsuz yansımalarının turizm sektöründe görüldüğünü söyleyen Karahocagil, “Dışarıdan ciddi yatırımcılar gelmeye başlamıştı otel zincirleri gelmişti, hem sanayiciler geldi, organize sanayi bölgelerimiz doldu yenileri eklendi, bu ciddi yatırım artışı huzur ortamı sayesinde sağlandı. Yine yatırımlar var, organize sanayi bölgesindeki çalışmalar devam ediyor. Gaziantep 6. OSB, Şanlıurfa 3. OSB, Diyarbakır ve Mardin 2. Organize sanayilerini hazırlıyor. Bu çalışmalarda durmuş değil” dedi.


Turist sayısında ise düşüş olduğunu belirten Karahocagil, otel sahipleri ve turizm sektöründe çalışanların sıkıntısı...