24 / 07 / 2024

Güneydoğudaki barajlar

Güneydoğudaki barajlar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK'nın saldırılarla yapımını engellemeye çalıştığı barajların doğaya zarar verdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesini sektör temsilcileri değerlendirdi!

Terörden temizlenen doğu ve güneydoğuyu gelişmişlik ve kalkınmışlıkta yurdun batısına yaklaştıracak 140 milyar liralık yatırım hamlesine, ekonomideki STK'ların desteği tam oldu.

İş dünyası, Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesinden memnun!

İş dünyası örgütleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesini memnuniyetle karşıladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesi ekonomiyi hızlandıracak!

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yönelik yeni yatırım ve destek hamlesi paketinin, bölgede ekonominin çarklarının hızlanması açısından olumlu katkısı olacağını bildirdi.

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yapılacak yatırımlar!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇" kapsamında, 2016-2020 döneminde toplam 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 895 milyon liralık yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yapılması planlanan 895 milyon lira değerindeki eserlerin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Güneydoğu'ya yatırım hamlesi bölgeyi sevindirdi!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım destek hamlesi başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da yatırım destek paketini açıkladı. Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatıyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da hasarlı konutlar 1 yıl içinde yenilecek!

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da terörü ortadan kaldırarak, bölgeleri cazibe merkezine dönüştürecek seferberlik için düğmeye bastı.

Güneydoğu'daki yeniden inşaya terör tehdidi!

Terör operasyonlarının ardından Güneydoğu’da imar-inşa çalışmaları sürerken, müteahhit sıkıntısı süreci yavaşlatıyor. İhalelere PKK’ya yakın müteahhitlerin sızdığı bilgisi nedeniyle ince elenip sık dokunuyor.

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dev yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bu göreve geldikten sonraki ilk önemli projesi cazibe merkezleri eylül ayında faaliyete geçiyor. Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini tamamladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım projelerini tamamladık!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık." açıklamasında bulundu

Güneydoğudaki barajlar Haberi

Güneydoğudaki barajlar

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapımı süren barajların "doğaya zarar verdiği" iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.


Barajların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne katkısı, çiftçilerin gelirlerindeki artışla da hissediliyor. GAP kapsamında yapımı tamamlanan barajlar sayesinde üreticiler sulu tarım yapma imkanına kavuşurken, bu sayede gelirlerinde büyük artış yaşandı.


Bölge halkı, barajların tamamlanmaları durumunda 3 milyon 700 bin dönüm araziyi suya kavuşturacak 356 bin kişiye istihdam sağlayacak Silvan ve Ilısu barajları ile Siirt'te özel sektör tarafından yapılan barajların kısa sürede faaliyete girmesini bekliyor. Ancak terör örgütü PKK, "doğaya zarar verdiği" bahanesiyle yapımını engellemek için aralarında Silvan, Ilısu ve Koçali'nin de yer aldığı barajlara sık sık saldırı düzenliyor. 


Barajların su tutmasının ardından geçiş güzergahları ile kullandıkları mağaraların su altında kalacak olmasından endişelenen terör örgütü, "doğaya zarar verdiği" bahanesiyle baraj inşaatlarına saldırıyı...