30 / 04 / 2024

Güneydoğunun ihracatı ne kadar arttı

Güneydoğunun ihracatı ne kadar arttı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ocak - temmuz döneminde 5 milyar 124 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Güneydoğu'nun Almanya'ya ihracatı arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nden bu yılın ilk yarısında Almanya'ya gerçekleştirilen ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 99 milyon 869 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun AB ülkelerine ihracatı yüzde 16 arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 2014'ün ilk yarısında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak, 717 milyon 692 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 1 arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ilk yarısında yapılan ihracatın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 4 milyar 535 milyon 203 bin dolara ulaştığını belirtti.

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 1 arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ilk yarısında yapılan ihracatın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 4 milyar 535 milyon 203 bin dolara ulaştığını belirtti.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Çanakkale'de 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarındaki Helenistik dönemin antik liman kenti Parion'da, Roma İmparatorluğunun kullandığı 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkarılıyor

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Güneydoğu'daki OSB'lere yatırım talebi artıyor!

Güneydoğu Anadolu Projesi'ne bağlı 9 ilde uygulanan teşviklerle sayısı 26'ya çıkacak Organize Sanayi Bölgeleri'ne sanayiciler yoğun ilgi gösteriyor.

Gaziantep'te Güneş Enerji Santrali kurulacak!

Güneydoğunun ticaret merkezi Gaziantep’te sanayi kuruluşları ile yoğun göçten dolayı hem nüfus hem de konutlardaki artışlarla enerji tüketim miktarı da her geçen gün artıyor.

Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu'ya ne kadar yatırım yapıldı?

Son 13 yılda Türkiye genelinde yapılan 462,8 milyar lira yatırımının yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm sektörü ne durumda?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son günlerde artan terör olayları, turizm sektörünü vurdu. Turistlerin, rezervasyonlarını iptal etmesiyle doluluk oranı yüzde 5'in altına inen bölgedeki oteller bayramda ziyaretçi ağırlayamayacak.

Güneydoğu'daki kamu yatırımları ne durumda?

Nihat Zeybekci, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'da hastane, yol, köprü ve baraj yapılmasına karşı çıktığını, bölgenin kalkınmasını, refah içinde olmasını istemediğini söyledi.

Güneydoğu'da emlak sektörüne darbe!

Terör örgütü son dönemde artan saldırıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde emlak sektörüne darbe vurdu, bölgede terör olaylarının etkisiyle emlak fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandı.

Güneydoğu'da inşaat sektörü ne durumda?

Terör olaylarının damgasını vurduğu Güneydoğu'da yatırımların ertelendiği, turizm rezervasyonlarının iptal edildiği bölgede, konut sektörü de nasibini aldı. Bölgede temeli atılan birçok inşaat durduruldu.

Güneydoğunun ihracatı ne kadar arttı Haberi

Güneydoğunun ihracatı ne kadar arttı


Güneydoğu'dan bu yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3 azaldı. 


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ocak-temmuz döneminde 5 milyar 124 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.  


Yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azaldığını vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti: 


"Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 60 payla ilk sırada yer aldı. Bunu Avrupa Birliği ve Afrika ülkeleri izledi. En fazla ihracat ise Irak, Suudi Arabistan, Suriye, İtalya, ABD, İran, Libya, Almanya, İngiltere ve Belçika'ya gerçekleştirildi. Ayrıca bu dönemde en çok halı, kumaş, iplik, pastacılık ürünleri, plastik ve mamulleri, bitkisel yağ, demir çelik mamulleri, değirmencilik ürünleri, dış giyim satışı yapıldı." 


Çıkmaz, Gaziantep'ten ise yılın ilk 7...