07 / 05 / 2024

güneydoğuya anahtar teslimi fabrika mı yapılacak

güneydoğuya anahtar teslimi fabrika mı yapılacak

Ekonomi Bakanlığı emek yoğun sektörlerin daha fazla destekleneceği bir model üzerinde çalışıyor. Az gelişmiş bölgelerde tekstil ve hazır giyim firmalarına sembolik kira bedeli ile fabrika kurulacak. Anahtar teslimi fabrika çalışmaları başladı.

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesinin şifreleri!

Güneydoğu’daki 6 ilde her yıl anahtar teslim 30 fabrika inşa edilecek. Özel sektörün yılda ortalama 328 firmadan 1.6 milyar TL yatırım yapması için yine yılda 536 milyon TL kamu desteği öngörüldü.

Güneydoğu'daki yeni cazibe merkezleri bölge ekonomisini güçlenecek!

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini, Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Güneydoğu’nun yeniden inşasını işadamları mı yapacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Toledo gibi olacak” dediği, başta Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu’da terör nedeniyle yerle bir olan şehirlerin yeniden inşa işini, işadamlarına vermenin altyapısı hazırlandı.

Güneydoğu'da inşaat sektörü durgun başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonu başladı. Ancak firmalar, işlerin durgun başladığını söylüyor. Güneydoğu'daki olaylar ve TOKİ inşaatlarının işlerin düşmesinde etkili olduğunu belirten işletmeler, sezondan umutlu olmadıklarını dile getirdi.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

TOKİ anahtar teslimi fabrika çalışmaları hız kazandı!

2016 Eylem Planı’nda yer alan “anahtar teslimi fabrika binası” kurulması çalışmaları hız kazandı. TOKİ, şimdi de KOBİ’leri ‘kira öder gibi fabrika’sahibi yapacak. İş dünyası uygulamanın yaygınlaşmasını istiyor.

Doğu ve Güneydoğu'da konut dışı yatırımlar azaldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy Türkiye'deki ekonomik durumu anlattı. Doğu ve Güneydoğu'da büyük otel inşaatlarının durduğunu belirten Ulusoy, konut dışı yatırımlar azaldığını söyledi.

Güneydoğu yeniden imar edilecek!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da harap ettiği şehirlerin yeniden imar edileceğini açıkladı. Silopi'deki özel gayrimenkul zararının 80 milyon lira olduğunu kaydetti.

Güneydoğu'da hasar gören eve 10 bin liraya kadar yardım!

Güneydoğu’da operasyonlarla sona erdirilen terör olaylarının arından yıkılan binalar için çalışmalar Silopi’den başladı. Çok hasarlı evler yıkılacak, az hasarlı binalara da 10 bin liraya kadar ödeme yapılacak.

Recep Tayyip Erdoğan: Güneydoğu'da kentsel dönüşüme süratle başlanmalı!

Güneydoğu'da 'topyekûn bir kentsel dönüşüm yapılmalı' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkı yalnız bırakmayın"... "Bölgede sosyo-psikolojik desteklerin artırılması lazım. Dedi.

Hükümetin anahtar teslimi fabrika çalışmaları başladı!

Ekonomi Bakanlığı emek yoğun sektörlerin daha fazla destekleneceği bir model üzerinde çalışıyor. Az gelişmiş bölgelerde tekstil ve hazır giyim firmalarına sembolik kira bedeli ile fabrika kurulacak. Anahtar teslimi fabrika çalışmaları başladı.

güneydoğuya anahtar teslimi fabrika mı yapılacak Haberi

güneydoğuya anahtar teslimi fabrika mı yapılacak

Hükümetin yatırımcıyı teşvik edecek anahtar teslimi fabrika kurma çalışmalarının detayları netleşiyor. Sembolik kira bedeli ile emek yoğun sektörlerde kamu tarafından fabrika kurulacak. Anahtar teslimi yapılacak projeler tekstil, konfeksiyon, ayakkabı gibi çok fazla sayıda kişiye istihdam sağlayan sektörler olarak belirlenecek. Fabrikalar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere daha çok az gelişmiş yerlere yapılacak. Ekonomi Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre geliştirilecek modelde büyük sanayi yatırımlarına yönelik çalışma üzerinde ise fazlaca durulmuyor. Fabrika maliyetleri daha düşük olan emek yoğun sektörler tercih edilecek. Son yapılan Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulu’nda gündeme gelen çalışma hakkında bilgi veren Ekonomi Bakanlığı kaynakları yeni bir model üzerinde çalışma yürütüldüğünü söyledi. Bakanlık kaynakları önceki akşam yapılan toplantıda büyük ölçekli sanayi tesisi yatırımlarının yerine istihdam yoğun sektörlerin tercih...