09 / 05 / 2024

gürcistan Anadolu Grubu

gürcistan Anadolu Grubu

ANADOLU Grubu, Gürcistan’da 185 milyon dolara kurduğu Paravani Hidroelektrik Santralı’nda ürettiği elektriği yılın 9 ayı Türkiye’ye satacak. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan konu ile ilgili değerlendirme yaptı.

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Metro Mep A.Ş Merkezi Gürcistan İstanbul Merkez Şubesi bugün Beykoz'da bin TL sermaye bedeli ile Oya Dağıstanlı tarafından açıldı.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul'ün ünvanı değişti!

Avrasya GYO'nun kurulu bağlı ortaklarından Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım Şirketi'nin unvanı Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı JSC olarak değiştirildi. 

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

Avrasya GYO'nun Gürcistan'daki şirketi Metro Avrasya halka açılacak!

Avrasya GYO hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC'nin Gürcistan borsasında halka açılması kararlaştırıldı.

Avrasya GYO'nun Gürcistan'daki şirketleri birleşti!

Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım J.S.C ile hisselerinin tamamı Avrasya GYO'ya ait olan ve Gürcistan'da kurulu Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı J.S.C'nin, Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC unvanı altında birleşmesine dair tescil işlemleri tam

Metro Avrasya Gürcistan ve Joy Hotel Batumi birleşti!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım J.S.C ile hisselerinin tamamı şirkete ait olan ve Gürcistan'da kurulu Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı birleşti.

Anadolu Grubu'ndan Milli Dayanışma Kampanyası'na 30 milyon lira destek!

Anadolu Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 30 milyon lira bağışladığını açıkladı.

Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul, JSC Joy Hotel Batumi GYO'yu 21.9 milyon TL'ye satın aldı!

Avrasya GYO'nun ortağı Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım Şirketi, Batum'da faaliyet gösteren JSC Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketini 21 milyon 919 bin 835 TL'ye satın aldı.      

Anadolu 2019'da emlak yatırımcısının yüzünü güldürdü!

Hürriyet Emlak 2019 yılı verilerini inceleyerek geçtiğimiz yıl konut sektörün nasıl geçtiğini araştırdı. Verilere göre Anadolu’da yer alan konutların yatırımcısına kazandırmaya devam ettiği görüldü...

Anadolu Grubu'ndan AND Gayrimenkul ile ortak markalı konut projeleri!

Gayrimenkul, perakende, içecek, tarım, enerji, sanayi ve otomotiv alanlarında olmak üzere toplamda 105 markayı bünyesinde tutan Anadolu Grubu, yatırımları ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor...

Anadolu Grubu tarım, enerji ve gayrimenkul şirketlerini tek bir çatı altında topladı!

Anadolu Grubu'nun perakende, tarım, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde hizmet veren şirketlerinin aynı yönetim altında toplanacağı Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığına Demir Şarman seçildi.

gürcistan Anadolu Grubu Haberi

gürcistan Anadolu Grubu

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilk. Yani ilk kez bir Türk şirketi yurtdışında ürettiği elektriği Türkiye’ye satacak” dedi.


OTOMOTİV, içecek, tarım, gıda, finans ve gayrimenkul gibi birçok alanda faaliyetleri bulunan Anadolu  Grubu’nun, Gürcistan’da 185 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği  Paravani Hidroelektrik Santrali (HES), resmen hizmete açıldı.  90 megavat kurulu güce sahip Kura nehri üzerindeki Paravani HES’te üretilen elektrik yılın 9 ayı Türkiye’ye, 3 ayı da kışın nehirlerin donması nedeniyle elektrik sıkıntısı yaşanan Gürcistan’a satılacak. Giresun’daki Aslancık Santrali’nin ardından Anadolu Grubu’nun ikinci santral yatırımı olan Paravani HES ile ilk kez bir Türk yatırımcı yurtdışındaki tesisinde ürettiği elektriği Türkiye’ye satacak. Bu yönüyle oldukça önemli olan bu proje ile Gürcistan suları da bir anlamda millileştirilmiş olacak.


GÜRCİSTAN BAŞBAKANI AÇTI

Gürcistan...