01 / 05 / 2024

Gürcistan elektriği

Gürcistan elektriği

Gürcistan'dan alınan elektrik miktarı arttı. Türk enerji şirketleri, temmuz ayında Gürcistan'dan rekor düzeyde elektrik ithal edecek.Gürcistan'dan daha önceki aylarda alınan ortalama 9 milyon kilovatsaatlik aylık elektrik miktarı temmuzda satılacak.

Elektrik faturasını ödeyemeyen 41 bin hanenin elektriği kesildi

Bakanlık verileri kapsamında yapılan açıklamada, bu senenin ilk 6 ayında, 41 bin 64 hanenin elektriği borcundan dolayı kesildiği bildirildi. Buna göre, 26 bin esnaf ile tarımsal sulama yapan 2 bin 700 çiftçinin elektriği de borcundan dolayı kesildi.

Elektriği kesilen abonelere büyük müjde! Hemen 109 liradan 1.307 liraya kadar para ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Enerji Piyasası düzenleme Kurumu yaptığı açıklamada elektriği kesilen vatandaşlara ödeme yapılacağını bildirdi...

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu! İş göremezlik ödeneği verilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Kovid-19 riski sebebiyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak" dedi.

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görev değişiklikleri!

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görevler değişti. Çimsa Genel Müdürlüğü’ne halen Akçansa Genel Müdürü olan Umut Zenar getirildi. Akçansa’nın Genel Müdürlüğü görevine ise, Kordsa’da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Kanadıkırık atandı. 

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul'ün ünvanı değişti!

Avrasya GYO'nun kurulu bağlı ortaklarından Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım Şirketi'nin unvanı Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı JSC olarak değiştirildi. 

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

Avrasya GYO'nun Gürcistan'daki şirketi Metro Avrasya halka açılacak!

Avrasya GYO hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC'nin Gürcistan borsasında halka açılması kararlaştırıldı.

Ankapark'ın elektriği kesilecek!

Borcunu ödemediği için elektriği kesilen Wonderland Eurasia’da ya da yaygın olarak bilinen ismiyle Ankapark’a ikinci şok! Başkent Elektrik, eğlence parkının işleten şirkete bir yazı göndererek, birikmiş elektrik borcunu ödememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini belirtti...

Avrasya GYO'nun Gürcistan'daki şirketleri birleşti!

Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım J.S.C ile hisselerinin tamamı Avrasya GYO'ya ait olan ve Gürcistan'da kurulu Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı J.S.C'nin, Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC unvanı altında birleşmesine dair tescil işlemleri tam

Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir" dedi.

Gürcistan elektriği Haberi

Gürcistan elektriği

Gürcistan'dan daha önceki aylarda alınan ortalama 9 milyon kilovatsaatlik aylık elektrik miktarı, temmuzda 150 milyon kilovatsaata çıkacak.


Elektrik alımını Ahıska-Borçka iletim hattı üzerinden gerçekleştirecek AKSA Enerji, Energo-Pro ve KGM Enerji, temmuz ayı için Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumundan (EPDK) 275 megavat elektrik ithalatı için lisans almıştı. 


Söz konusu enerji şirketleri, bu kapsamda salı gecesi itibariyle Gürcistan'dan günlük 5 milyon kilovatsaatlik elektrik almaya başladı. 


Ahıska-Borçka iletim hattı üzerinden bugüne kadar alınan elektriğin günlük 300 bin kilovatsaat civarında olduğunu belirten yetkililer, temmuz ayında bu rakamın 5 milyon kilovatsaate çıkacağını, bunun da bir rekor olduğunu kaydettiler. 


Gürcistan'dan alınacak elektrik miktarının temmuz ayında 150 milyon kilovatsaate ulaşacağını ifade eden yetkililer, fiyatlar "cazip" olduğu için enerji şirketlerinin bu ithalatı gerçekleştirdiğini belirttiler.


Bu yıl yağışların istenilen seviyelere ulaşamadığı Gürcistan'da hidro elektrik...