01 / 05 / 2024

gürcistan enerji piyasası

gürcistan enerji piyasası

Gürcistan'dan alınan elektrik miktarı arttı. Türk enerji şirketleri, temmuz ayında Gürcistan'dan rekor düzeyde elektrik ithal edecek.Gürcistan'dan daha önceki aylarda alınan ortalama 9 milyon kilovatsaatlik aylık elektrik miktarı temmuzda satılacak.

Otomobil piyasası görünümü: Reel fiyatlar düşmeye devam ediyor!

Sahibinden.com ‘’Otomobil Piyasası Görünümü’’ Raporuna Göre; otomobil piyasasında reel fiyatlar düşmeye devam ediyor.

Güneş enerjisine 1 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Beklentinin üzerinde bir yatırım iştahıyla karşılaştıklarını belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Güneşte 10 milyar dolara yakın yatırım sahaya yansıdı. Bu beklentilerin üzerinde bir gelişme oldu” ifadesini kullandı.

Kariyer.net verilerine göre istihdam piyasasında hareketlilik başladı

Yılın ilk 3 ayında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Açıklanan istihdam verilerine göre 2023’ün ocak, şubat ve mart aylarında istihdam piyasasında büyük hareketlilik yaşandı.

Herkes bu haberi bekliyordu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ikmal açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ikmal tankerleriyle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Gıda, enerji ve savunma sanayinden 3 şirket daha borsaya geliyor

SPK halka arz talebinde bulunan üç şirketin halk arzına onay verdi. İşte enerji, gıda ve savunma sanayinde faaliyet gösteren o şirketler...

Simurg Bilişim İnşaat Turizm Gıda Enerji Petrol Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Simurg Bilişim İnşaat Turizm Gıda Enerji Petrol Otomotiv Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Mustafa Ateş tarafından kuruldu.

EKK'da gündem enerji ve gıda

Artan gıda fiyatları ve enerji sektöründeki dalgalı fiyatlar ele alındı.

Zekeriya Gökşenli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu 2. Başkanlığı’na yeniden atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ikinci başkanlığına yeniden atama yaptı. İşte EPDK'da yapılan görevlendirmeler ve atanan isimler...

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aziz Can Dağ, Hasan Saka, Möhör Aktaş ve Songül Kaya ortaklığında kuruldu.

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması yeniden gündemde! EPDK resmen açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), petrol fiyatlarında yaşanan gerilemeye karşın, akaryakıt satışlarındaki fiyatlarda makul olmadığı görülen kar yükselişlerinin belirlenmesi durumunda "tavan fiyat" uygulamasının tekrar gündeme taşınabileceğine dikkat çekildi. 

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi kuruldu!

Splunk Güneş Enerji Sistemleri Ve Yazılım Limited Şirketi Ataşehir’de  5 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan   Erciyas tarafından kuruldu.

gürcistan enerji piyasası Haberi

gürcistan enerji piyasası

Gürcistan'dan daha önceki aylarda alınan ortalama 9 milyon kilovatsaatlik aylık elektrik miktarı, temmuzda 150 milyon kilovatsaata çıkacak.


Elektrik alımını Ahıska-Borçka iletim hattı üzerinden gerçekleştirecek AKSA Enerji, Energo-Pro ve KGM Enerji, temmuz ayı için Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumundan (EPDK) 275 megavat elektrik ithalatı için lisans almıştı. 


Söz konusu enerji şirketleri, bu kapsamda salı gecesi itibariyle Gürcistan'dan günlük 5 milyon kilovatsaatlik elektrik almaya başladı. 


Ahıska-Borçka iletim hattı üzerinden bugüne kadar alınan elektriğin günlük 300 bin kilovatsaat civarında olduğunu belirten yetkililer, temmuz ayında bu rakamın 5 milyon kilovatsaate çıkacağını, bunun da bir rekor olduğunu kaydettiler. 


Gürcistan'dan alınacak elektrik miktarının temmuz ayında 150 milyon kilovatsaate ulaşacağını ifade eden yetkililer, fiyatlar "cazip" olduğu için enerji şirketlerinin bu ithalatı gerçekleştirdiğini belirttiler.


Bu yıl yağışların istenilen seviyelere ulaşamadığı Gürcistan'da hidro elektrik...