16 / 05 / 2024

Gürcüler Türkiyeden ev alabilir mi

Gürcüler Türkiyeden ev alabilir mi

Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte yanıtı...

Benzin ve motorine peş peşe zam! SON DAKİKA: Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Sürücüler şimdi bakın! 

Benzin ve motorin fiyatları, Brent petrol ile dolar kurunda yaşanan artışlardan doğrudan etkileniyor. Akaryakıtta zamlar peş peşe geliyor. Peki güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte Opet, PO, Shell, BP, Total 22 Ekim 2023 fiyat listesi...

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü!

Migros Market haftanın indirimli aktüel ürünlerini duyurdu. İndirim kapsamında Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü.

Ucuz ayçiçek yağı akını başladı! Bidon bidon alıp eve koşuyorlar!

Türk Lirası ulusal bazda değer kaybına devam ederken yabancı uyruklu vatandaşlar durumu fırsata çevirdi. Gürcüler, Türk Lirası, Gürcistan larisi karşısında değer kaybedince alışveriş için akın etmeye başladı.

Benzine indirim mi geldi? 15 Temmuz Cuma güncel akaryakıt fiyatları!

Benzin fiyatları günün en çok merak edilen konularından biridir. Sürücüler, 15 Temmuz Cuma güncel akaryakıt fiyatlarını merak ediyor. İşte detaylar!

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

Gülşen Barcelona'da ev kiraladı!

Koronavirüs salgınından itibaren Türkiye-İspanya arasında gidip gelen şarkıcı Gülşen, Barcelona’da ev kiraladı. Gülşen, yeni dairesi için aylık 4 bin 500 Euro ödeyecek. 

Günlük kiralık ev tehlikesi!

Büyükşehirlerde günlük kiralık ev ilanlarına oldukça sık rastlanıyor. Bu evleri kiralamanın koşulu 18 yaşından büyük olmak ve tıpkı otellerdeki gibi kimlik beyan etmek olmasına rağmen, bu kurallar hiçe sayılıyor...

Kömürcüler OSB'nin akıbeti belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kömürcüler OSB yönetimi ile görüşme yaptık. Bu alanda artık kömürcülük faaliyetlerini müsaade etmeyecek adımlarımızı atıyoruz'' diye konuştu.

İma Asfalt Yol İnşaat Gıda Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İma Asfalt Yol İnşaat Gıda Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhtesin Okşar tarafından kuruldu. 

Esahan İnşaat Emlak Hayvancılık Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esahan İnşaat Emlak Hayvancılık Gıda Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Genç tarafından kuruldu. 

Gürcüler Türkiyeden ev alabilir mi Haberi

Gürcüler Türkiyeden ev alabilir mi

Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülkedir. Tam adı Gürcistan Cumhuriyeti’dir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.


Peki, Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? 


"Gürcistan vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?" sorusunun yanıtı, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde bulunuyor.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Gürcistan da yer alıyor. Listeye göre, Gürcüler koşulsuz olarak Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Gürcistan, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Tapuda neler gerekli?

Kimlik belgesi ve pasaport;...