29 / 04 / 2024

Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte yanıtı...



Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülkedir. Tam adı Gürcistan Cumhuriyeti’dir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.


Peki, Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? 


"Gürcistan vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?" sorusunun yanıtı, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde bulunuyor.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Gürcistan da yer alıyor. Listeye göre, Gürcüler koşulsuz olarak Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Gürcistan, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Tapuda neler gerekli?

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön