16 / 05 / 2024

gürcüler türkiyeden nasıl ev alır

gürcüler türkiyeden nasıl ev alır

Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte yanıtı...

Elinizdeki tapunun arsa payı nasıl hesaplanır?

Kat mülkiyeti kanuna göre hak sahiplerine bağımsız bölüm üzerinden verilen paya arsa payı deniyor. Arsa payı konutunuzun değerini de gösteriyor. Peki arsa payı nasıl hesaplanıyor? İşte o hesaplama…

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Akaryakıt fiyatları için 50 TL sinyali! Benzin, motorin, LPG yeni haftaya nasıl başladı? Güncel fiyatlar ne kadar? 

Akaryakıt fiyatları için 50 TL sinyali geldi. Peki benzin, motorin ve LPG fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? İşte BP, Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell 23 EKim 2023 fiyat listesi...

Yeni emekli olacaklar aman dikkat! Bunları yaparsanız emekli maaşınız düşer! Emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) emekli olmaya başladılar fakat pek çok kişi düşük emekli aylığına tepki gösteriyor. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Piyasaların gözü Merkez Bankaları'na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Bu hafta piyasaların gözü Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası faiz kararı, perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

gürcüler türkiyeden nasıl ev alır Haberi

gürcüler türkiyeden nasıl ev alır

Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülkedir. Tam adı Gürcistan Cumhuriyeti’dir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.


Peki, Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? 


"Gürcistan vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?" sorusunun yanıtı, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde bulunuyor.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Gürcistan da yer alıyor. Listeye göre, Gürcüler koşulsuz olarak Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Gürcistan, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Tapuda neler gerekli?

Kimlik belgesi ve pasaport;...