16 / 05 / 2024

gürcüler türkiyeden konut alabilir mi

gürcüler türkiyeden konut alabilir mi

Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte yanıtı...

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Türkiye, konut fiyat artışında zirvede: OECD rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları, dünya ülkelerini de aştı. OECD verilerine göre, Türkiye konut fiyatlarının, en çok yükseldiği ülke oldu. İşte açıklanan o son dakika rakamları... 

Benzin ve motorine peş peşe zam! SON DAKİKA: Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Sürücüler şimdi bakın! 

Benzin ve motorin fiyatları, Brent petrol ile dolar kurunda yaşanan artışlardan doğrudan etkileniyor. Akaryakıtta zamlar peş peşe geliyor. Peki güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte Opet, PO, Shell, BP, Total 22 Ekim 2023 fiyat listesi...

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü!

Migros Market haftanın indirimli aktüel ürünlerini duyurdu. İndirim kapsamında Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Türkiye konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Uluslararası emlak danışmanlık firması Knight Frank verilerinden elde edilen bilgilere göre, Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

İstanbul Planlama Ajansı'nın resmi olarak açıkladığı verilerine göre Türkiye, konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke oldu. 

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Konut fiyatlarında dolar bazındaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 2022 Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre yıllık konut kredisi faizinin en düşük senelik yüzde 18,61 olduğu piyasada ortalama metrekare fiyatının 836 doları aştığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

Ucuz ayçiçek yağı akını başladı! Bidon bidon alıp eve koşuyorlar!

Türk Lirası ulusal bazda değer kaybına devam ederken yabancı uyruklu vatandaşlar durumu fırsata çevirdi. Gürcüler, Türk Lirası, Gürcistan larisi karşısında değer kaybedince alışveriş için akın etmeye başladı.

Benzine indirim mi geldi? 15 Temmuz Cuma güncel akaryakıt fiyatları!

Benzin fiyatları günün en çok merak edilen konularından biridir. Sürücüler, 15 Temmuz Cuma güncel akaryakıt fiyatlarını merak ediyor. İşte detaylar!

Türkiye konut fiyatlarında zirvede! Son bir yılda fiyatlar yüzde 110 arttı!

2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke oldu. Peki Türkiye'de kiralık ve satılık ev fiyatları ne kadar arttı? Diğer ülkelerde konut fiyatları ne kadar yükseldi? İşte ayrıntılar...

gürcüler türkiyeden konut alabilir mi Haberi

gürcüler türkiyeden konut alabilir mi

Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülkedir. Tam adı Gürcistan Cumhuriyeti’dir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.


Peki, Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? 


"Gürcistan vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?" sorusunun yanıtı, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde bulunuyor.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Gürcistan da yer alıyor. Listeye göre, Gürcüler koşulsuz olarak Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Gürcistan, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Tapuda neler gerekli?

Kimlik belgesi ve pasaport;...