16 / 05 / 2024

gürcistanlılar türkiyeden ev alabilir mi

gürcistanlılar türkiyeden ev alabilir mi

Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte yanıtı...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Maliye Bakanlığı deprem fırsatçılarının tepesinde! Yapay fiyat artışı yapanlara göz açtırmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, fırsatçılara göz açtırmamak için başta emlak olmak üzere her sektörde fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Gram altında inanılmaz bir fırtına kopacak gören şaştı kaldı! Hemen bakın sakın kaçırmayın!

Altın fiyatlarında dalgalanma sürerken, emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran'dan Haziran vurgusu geldi. Başaran'dan gelen açıklamalara göre; gram altında inanılmaz bir fırtına kopacak gören şaştı kaldı! Hemen bakın sakın kaçırmayın! İşte bütün ayrıntılar...

Ekonomist Selçuk Geçer doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Bu rakamı gören şaştı kaldı! Son dakika dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru dün açıklanan ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra düşüşe geçti. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken Ekonomist Selçuk Geçer, doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Bu rakamı gören şaştı kaldı! Hemen bakın! Son dakika dolar gelişmesi.

Gümüş yatırımcıları bayram etti! Son dakika rakamlarını görenler şaştı kaldı! Hemen siz de bir bakın!

Gümüş yatırımcıları bayram etti. Yükselişiyle dikkat çeken gümüşteki son dakika rakamlarını görenler şaştı kaldı... Hemen siz de bir bakın....

Kirada indirim isteyebilirsiniz! Bütün ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiriyor! Haklarınız neler?

Fahiş şekilde artan ev kiraları sebebi ile son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerginlikler çoğaldı. Peki, kiracıların ve ev sahiplerinin bilmediği ve sahip olduğu haklar neler? İşte detaylar…

Brent petrol düşmeye devam ediyor! Gözler akaryakıt indiriminde! Benzin, mazot ve LPG'ye indirim gelecek mi?

Brent petrol varil fiyatı bugün 95,83 dolar seviyesinde işlem görüyor. Brent petrol varilinde düşüş devam ederken gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye indirim var mı? İşte ayrıntılar...

Gümüş fiyatları 17 Mayıs 2022! Gümüş bugün ne kadar? Gümüş düştü mü, yükseldi mi?

Milyonlarca vatandaş gümüş fiyatlarını merak ediyor. Yatırımcılar ''Gümüş bugün ne kadar? Gümüş düştü mü, yükseldi mi?'' sorularının cevabını merak ediyor. İşte gümüş fiyatları 17 Mayıs 2022...

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

gürcistanlılar türkiyeden ev alabilir mi Haberi

gürcistanlılar türkiyeden ev alabilir mi

Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi?

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülkedir. Tam adı Gürcistan Cumhuriyeti’dir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.


Peki, Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'den ev almaları konusunda bir sınırlama veya özel bir koşul bulunuyor mu? Gürcüler Türkiye'den ev alabilir mi? Gürcüler Türkiye'den arsa alabilir mi? 


"Gürcistan vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi?" sorusunun yanıtı, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde bulunuyor.


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Gürcistan da yer alıyor. Listeye göre, Gürcüler koşulsuz olarak Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Gürcistan, taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alıyor.


Tapuda neler gerekli?

Kimlik belgesi ve pasaport;...