02 / 05 / 2024

güre fiyatları

güre fiyatları

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam yapılmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, zamlanan fiyatların ne zaman düşeceğini açıkladı. İşte Aydın'ın açıklamasından dikkat çeken detaylar..

Kamu yatırımlarında deprem enflasyonuna göre fiyat revizesi talebi...

Yüksek enflasyona bağlı olarak görülen maliyetlerdeki yükselişler Şanlıurfa’da kamu yatırımlarında faaliyet yapan inşaat şirketlerini olumsuz yönde etkiliyor. Gerçek piyasa koşullarına göre yeni fiyatların güncellenmesi de beklentiler arasında. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

Gübre fiyatlarında yüzde 10, mazotta yüzde 75 artış! Çiftçilere büyük şok! Hangi gübre kaç TL oldu?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) araştırmasına göre mazot ve gübre fiyatları katlandı. Peki hangi gübre kaç TL oldu? İşte ayrıntılar... 

TOROS ve İGSAŞ'tan gübre fiyat güncellemesi geldi! DAP ve NPK gübrelerin fiyatları arttı

Gübre piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Ağustos ayına nazaran DAP ve NPK gübrelerinin maliyeti bir miktar tırmanışta. Üre gübresindeyse Eylül fiyatları şimdilik sabit görünüyor. Ancak küresel çapta gübre fiyatlarında hissedilen bu artış, yakın zamanda bu ürüne de zam olarak yansıyabilir.

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı. Gübre fiyatlarındaki yükseliş, gram altını resmen geride bıraktı. Peki hangi gübre bugün kaç TL?

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Gümüş kritik viraja girdi! Gümüş fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Son zamanlarda yatırımcılar tarafından en çok tercih edilenler arasında yer alan gümüş düşüşe geçti. Uzmanlara göre kritik viraja giren gümüşün yönünün nasıl olacağı açıklandı. Peki gümşü fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Gübre fiyatları zamlandı! DAP 21 bin 250 TL'ye, Üre 15 bin 440 TL'ye yükseldi! Çiftçilere son dakika şoku! 

Kur ve akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş gübre fiyatlarına da yansıdı. Gübre fiyatlarına zam geldi ve firmalar arası yeni rakamlar açıklandı. İşte yeni gübre fiyatları...

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Gübre fiyatları çiftçiyi zorluyor! İşte 19 Mart 2023 gübre fiyat listesinde son durum!

19 Mart itibarıyla gübre fiyatlarındaki son durum açıklandı. Yapılan güncellemeye göre, gübre fiyatları bir kez daha yükseldi. Gübre fiyatlarındaki bu son güncelleme, tarım sektöründe çalışanları ve üreticileri yakından ilgilendiriyor.

Gümüşte fırtına öncesi sessizlik! Öyle bir rakam geldi ki... Yer yerinden oynayacak! Gümüş fiyatları 6 Şubat 2023

Analistler  Çin ekonomisinin yeniden açılmasıyla, gümüşün altına göre daha iyi performans sağlayacağın öngörüyor. Gümüşte fırtına öncesi sessizlik! Öyle bir rakam geldi ki... Yer yerinden oynayacak! Gümüş fiyatları 6 Şubat 2023.

güre fiyatları Haberi

güre fiyatları

Gübreye geçtiğimi günlerde Gübretaş, zam yapmasının ardından, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, artan gübre fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Aydın, çiftçiye piyasada oluşan cari fiyatların altında ürün vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

Genel Müdür Aydın, çiftçinin ekonomisini en çok ilgilendiren gübre fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Aydın, gübre fiyatlarında sonbahar mevsimine işaret ederek, üreticilere cari fiyatların altında ürün vermeyi hedeflediklerini bildirdi.

Pandemi sonrasında insanlığın en temel ihtiyacı olan gıdayı üreten tarım sektörünün önemi bir kez daha ortaya çıktı. Dünyada önemi gittikçe artan gıda üretimi ve arzının güvenliği uluslararası kuruluşlar,  Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası Çalışma Örgütü gibi kurumların da en önemli gündem maddesi oldu.

Üretimin temel taşı olan çiftçinin de artan girdi maliyetlerine karşı korunması hükümetlerin stratejik hedefleri arasına girdi. Türkiye'de bu görevi...