17 / 05 / 2024

güriş Çermikler Barajını satın mı aldı

güriş Çermikler Barajını satın mı aldı

Güriş Holding Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı. Son bir ayda 2 yeni santral alan holding Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya yükseltti.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

12 TL barajını geçen gümüş gümbür gümbür geliyor! Gümüş için zirve rakam açıklandı

Gümüş fiyatları son haftalarda sert düşüşler yaşadı. Geçtiğimiz hafta 12,20 TL seviyesine yükselen gümüş tekrar düştü. Bugün gümüş tekrar 12 TL barajını geçerek gümbür gümbür geliyor. 

Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti 1 milyona dayandı! İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022!

Suv severlerin gözde modelleri arasında yer alan Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti. Peki Hyundai Tucson fiyatları ne kadar? İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Şamlı tarafından kuruldu.

Yusufeli Barajı'nın inşaatında sona gelindi! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. Projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Yusufeli Barajı'nın gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşaatı devam eden ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliğe sahip olacak Yusufeli Barajı'nın, gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı!

Tamamlandığında çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı...

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Yusufeli Barajı'nın yapımında son 50 metre!

Yusufeli Barajı 225 metre gövde yüksekliğine ulaşırken, barajın inşaatının tamamlanması için son 50 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliğinde 211 metreye ulaşıldı!

Türkiye'nin 1. dünyanın 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliğinde 211 metreye ulaşıldı...

güriş Çermikler Barajını satın mı aldı Haberi

güriş Çermikler Barajını satın mı aldı

Güriş Holding, 25,78 megavatlık Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı.


Güriş Holding'den yapılan yazılı açıklamada, son bir ayda 2 yeni santral alan holdingin, geçtiğimiz günlerde 14 megavatlık Giresun Espiye HES'i satın aldığı, Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya çıkardığı bildirildi. 


Holdingin Çermikler Barajı ve HES‘i bünyesine katarak yenilenebilir enerji sektörünün liderlerinden biri olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, "Çermikler HES, 25,78 megavat kurulu güce sahip ve yılda 80 milyon 651 bin kilovat saat elektrik üretebilmektedir. Diğer bir deyişle, 27 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilmektedir." denildi.


Açıklamada, yeni yatırım ile birlikte Güriş'in, sadece HES yatırımlarının toplam kurulu gücünün 104,38 megavata çıktığı ve 15 adet yenilenebilir enerji santrali ile üretim yaptığı kaydedildi.  


Verilen bilgiye göre, 162,3 megavat kurulu gücüyle Türkiye’nin...