28 / 04 / 2024

gürültüye hassas kullanımlar

gürültüye hassas kullanımlar

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 4/6/2010 tarihli ve 27601 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin tam metni aşağıdaki gibi yayınlanmıştır...

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

YENİ İPHONE 14 ÇIKIYOR! İşte görücüye çıkış tarihi…

Dünyaca ünlü telefon markası Apple tüm dünyada popülerliğini korumaya devam ediyor. Kullanım kolaylığı ve şıklığıyla herkesi kendine hayran bırakan İphone’lar her sene bir üst modeliyle görücüye çıkıyor.

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediyelere bisiklet yolu ve gürültü bariyeri desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile belediyelere 3 bin kilometrelik bisiklet yolu ile 60 bin kilometrelik "gürültü bariyeri" desteği sağlanacak. 

Binaların gürültüye karşı korunması hakkında yönetmelikte değişiklik!

Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Marmara Konakları 2. Etap CNR Emlak 2017’de görücüye çıktı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Marmara Yapı, Marmara Konakları'nın ikini etabını CNR Emlak 2017'de görücüye çıkardı.

Binaların gürültüye karşı korunması hakkında yönetmelik!

Binaların gürültüye karşı korunması hakkında yönetmelik bugün 30082 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmeliğin tam metni..

Bursa Görükle'ye kız öğrenci yurdu inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Görükle'ye yeni bir kız öğrenci yurdu kazandırıyor.

Bursa Görükle'ye öğrenci yurdu inşa edilecek!

Eğitim yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Görükle'ye kız öğrenci yurdu inşa ediyor.

Bina içindeki fazla gürültü nasıl engellenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Bina içindeki fazla gürültüye nasıl engel oluruz?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Şişecam Düzcam Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor konferansı 27 Nisan!

Dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden Şişecam Düzcam, her yıl 27 Nisan tarihinde tüm dünyada gürültüye dikkat çeken Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü kapsamında ünlü mimarlarla ‘Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor’ konferansında bir araya gelecek.

Bursa'nın gürültü haritası tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin kentin stratejik gürültü haritasını tamamladı. Konut, hastane ve okulların da bulunduğu hassas binalar için 1,8 milyon kişinin durumu değerlendirildi.

Bursa’nın stratejik gürültü haritası çıkarıldı!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılmasından elektromanyetik kirlilik ölçüm çalışmalarına kadar her alanda halkın refah seviyesini yükseltmeye yönelik çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın stratejik gürültü haritasını hazırladı

gürültüye hassas kullanımlar Haberi

gürültüye hassas kullanımlar


Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliğinde Değişiklik!


MADDE 1 – 4/6/2010 tarihli ve 27601 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (r) ve (öö) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir.

“r) Çok hassas kullanımlar: Yataklı hizmet veren sağlık kurumları, eğitim dönemlerinde yatılı eğitim kurumları, çocuk ve yaşlı bakım evleri gibi kullanımları,”


“öö) Az hassas kullanımlar: İdari ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesisleri gibi kullanımları,”


“ggg) Hassas kullanımlar: Konut, yataklı hizmet veren konaklama tesisleri, eğitim kurumları, açık arazideki ve yerleşim alanı içindeki sessiz alanlar gibi kullanımları,”


“ğğğ) Çok hassas kullanım alanları: Çok hassas kullanımların sınırlarından itibaren 250 metreyi içine alacak şekilde belirlenen alanı,”


 “hhh) Gürültüye hassas kullanımlar: Çok hassas kullanımlar, hassas kullanımlar...