05 / 05 / 2024

Güven Sak yabancı yatırım

Güven Sak yabancı yatırım

Yurtdışına giden Türk yatırımları Türkiye'den daha iyi bir yatırım ortamına gitmiyor. Bizim şirketler, genellikle yatırım ortamı kötü olduğu için, rekabetin yüksek olmadığı ülkelerde varlık gösterebiliyor.

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Yabancı yatırımcılar Türkiye ile güven tazeledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda, yabancı yatırımcılar, Türkiye ile karşılıklı güven tazeledi.

Akfen Holding'ten Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı!

Türkiye'de iş yapan bazı yabancı şirketler, altyapı holdinglerinden Akfen ile birlikte uluslararası Financial Times gazetesinde yayımlanan ilanla, tüm dünyaya Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı verdi.

Güven ortamı yabancıyı konut alımına yönlendirdi!

Güven ortamının perçinlenmesi yabancıyı konut alımına yönlendirdi. İnşaatın patronları yabancının alıma geçtiğini söyledi. Tamer Özyurt günlük 1 milyon dolarlık konutu yabancıya sattığını aktardı.

Güven Sak: Yabancı yatırım olmadan ileri teknoloji olmaz!

Yurtdışına giden Türk yatırımları Türkiye'den daha iyi bir yatırım ortamına gitmiyor. Bizim şirketler, genellikle yatırım ortamı kötü olduğu için, rekabetin yüksek olmadığı ülkelerde varlık gösterebiliyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, İstanbul Valisi Vasip Şahin'i ağırladı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Haluk Nadir ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç'i makamında ziyaret ederek İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.

Adem Akın: Güven ve istikrar inşaat sektörünü büyütür!

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adem Akın, güven ortamı sağlandığı sürece inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Akın, “Ankara’da önümüzdeki dönemde de çok büyük yatırımlar yapılacak" dedi...

Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi sonuçları açıklandı!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve Fiyat Beklenti Endeksi 2014 yılı 3. Çeyrek Sonuçları açıklandı. Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi sonuçları haberimizin içinde yer alıyor...

Celalettin Güvenç: Urfa kentsel dönüşümle değişecek!

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eski Sanayi Bölgesinde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, 1. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Ali Ağaoğlu Nedret Güvenç'in sahneye çıkarken zorlandığını görünce yardımına koştu!

SANAT, medya ve edebiyat alanında başarılı işlere imza atan deneyimli isimlere verilen Altın Çınar Ödülleri'nin 7'ncisi Pera Müzesi'nde düzenlenen törenle verildi. Ali Ağaoğlu Nedret Güvenç'in sahneye çıkarken zorlandığını görünce yardımına koştu.

Celalettin Güvenç TOKİ konut indirimi için devreye girdi!

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın'ı makamında kabul eden Başkan Güvenç, esnaf ve işçiler için indirim ve ödeme kolaylığı hakkında bilgi verdi

Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı!

Çevre ve Şehircilik bakanlığı imar transferi sertifikası çıkarılacağını ve bu şekli ile imarı kısıtlanmış alanlarda mağduriyetin önüne geçileceğini açıkladı. Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı.

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü!

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü. Endeksin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösteriyor.

Güven Sak yabancı yatırım Haberi

Güven Sak yabancı yatırım

Yurtdışına giden Türk yatırımları Türkiye'den daha iyi bir yatırım ortamına gitmiyor. Bizim şirketler, genellikle yatırım ortamı kötü olduğu için, rekabetin yüksek olmadığı ülkelerde varlık gösterebiliyor. 

Rekabet gücü yüksek şirketler o piyasaya girmiyor, böylece bizimkiler orada iş yapabiliyor. Yarın işler normalleşse. mesela Rusya'da piyasa ekonomisi olsa. bir düşünün bakalım nasıl olur? 

Türkiye 1980'lerde temel politika reformlarını gerçekleştirdi. Önce benzin sübvansiyonlarını kaldırdık. Sonra ekonomimizi dışa açtık. 1980 yılında 3 milyar dolar ihracat yapıyorduk, şimdi 130 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 1980 yılında 3 milyar dolar ihracatın yüzde 90'ı tarım ürünleriydi. 1990'lardan beri Türkiye'nin ihracatının yüzde 90'ını imalat sanayi ürünleri oluşturuyor. Her şey oldu ama bu arada Türkiye'nin toplam ihracatı içinde ileri teknoloji ürünlerinin oram yüzde 2'yi pek aşamadı maalesef. Neden? Türkiye, içinden küresel değer...