29 / 06 / 2024

Güvenli iskele zorunlu olmalı

Güvenli iskele zorunlu olmalı

KALIP ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi...

TSE'den güvenli iskele projesi!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 2015 itibarıyla inşaat sektöründe iş kazalarının önüne geçilmesinde kritik önem taşıyan iş sağlığı ve güvenliği ekipmanlarının belgelendirmesi faaliyetlerine başladı. İşte ayrıntılar...

İş kazalarını azaltacak tedbir: Güvenli İskele Projesi!

Metin Güler, 2013 yılında 191 bin 389 iş kazası meydana geldiğini, yaşanan kazaların önüne geçebilmek için tedbir alınmasının şart olduğunu söyledi ve ekledi: "Güvenli İskele Projesi sayesinde inşaatlarda yüksekten düşme nedeniyle ölümler azalacak."

Denizli'de Güvenli İskele Semineri düzenlenecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde yürütülen "Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi" semineri, Denizli’de düzenlenecek.

Ankara'da 'Güvenli İskele' semineri yapıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve ATO'nun birlikte düzenlediği "Güvenli İskele, İskelede Güvenlik" semineri ATO Meclis Salonu'nda yapıldı.

ATO Güvenli İskele-İskelede Güvenlik semineri 7 Nisan'da!

Ankara Ticaret Odası, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ortaklaşa, inşaat sektöründe iş kazalarının önlenmesine yönelik ‘Güvenli İskele – İskelede Güvenlik’ semineri düzenleniyor.

Samsun'da 30 Mart'ta Güvenli İskele Eğitimi gerçekleşecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle çeşitli illeri yürüttüğü, “Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi” kapsamında 30 Mart'ta Samsun'da gerçekleşecek..

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'ndaki değişikliklere işverenden tepki!

Şirketlerde çalıştırılması zorunlu olan işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve avukatın maliyeti ortalama olarak 17 bin 300 lirayı buluyor. Bu fiyat 50’den fazla çalışanı bulunan çok tehlikeli anonim şirketler için ise aylık 22 bin lirayı geçiyor.

İnşaat şantiyelerinde 'Güvenli İskele' zorunlu hale gelecek!

KALİSDER Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. Güvenli iskele zorunlu oluyor...

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü, 23 Temmuz 2014 tarihinde 29069 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tüzük ile yürürlükten kaldırıldı. İşte İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük...

İzmir metrosu güvenli mi?

Üçkuyular-Fahrettin Altay'daki metro çalışamalarına yönelik rapor ve şok görüntüler büyük yankı uyandırmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Peki İzmir metrosu güvenli mi?

Söke'de inşaat işçilerine iş güvenliği semineri verildi!

Aydın'ın Söke ilçesinde, inşaat işçilerine yönelik olarak 'İş Salığı ve Güvenliği' konulu seminer düzenlendi. Etüd Mimarlık ve İnşaat şirketi, inşaat personeline yönelik düzenlenen seminerde, iş güvenliği konusunda eğitim verildi..

Serdar Urfalılar: Güvenli iskele zorunlu olmalı!

Kalıp ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi.

Serdar Urfalılar: Güvenli iskele zorunlu olmalı!

KALIP ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi...

Güvenli iskele zorunlu olmalı Haberi

Güvenli iskele zorunlu olmalı

KALIP ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi. Urfalılar,Bakanlığın hazırlayacağı yeni yönetmelik ile 'güvenli iskele' kullanımının zorunlu olacağını ifade etti. Türkiye'de emniyeti yüksek Euroscaf üreten firmalar olduğunu, ancak ilk etapta yatırım maliyetinin güvenli olmayım iskelelere kıyasla yüzde 15-20 daha fazla olması sebebiyle tercüı edilmediğini belirten Urfalılar, "Türkiye'de inşaat sektörü iş kazalarının ciddi bir bölümü iskele çökmesi ya da iskeleden düşme sonucu gerçekleşiyor"...