17 / 05 / 2024

Güvercinada Kalesi projeleri

Güvercinada Kalesi projeleri

Türkiye nın önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği bildirildi. Kalenin ortasında depo olarak da kullanılan kare şeklinde büyük bir kule yer alıyor.

TOKİ'den 2 bin 434 yeni konut geliyor! Hiç evi olmayanlara büyük müjde!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart 2024 projelerini peş peşe duyurdu. TOKİ tarafından paylaşılan detaylara göre yeni projeleri kapsamında 6 şehirde tam 2 bin 434 konut inşa edilecek.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Luxera'dan yeni kampanya! 3 projede hem indirim hem de 120 ay vade fırsatı!

İstanbul’un en değerli lokasyonlarında projeler hayata geçiren Luxera, satışları devam eden Başakşehir, Arnavutköy ve Güneşli projeleri için yeni bir kampanya başlattı.

Özak GYO Göktürk 3 ve Balmumcu projeleri geliyor! Yeni proje! 

Özak GYO, Göktürk 3 ve Balmumcu projeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Özak GYO Göktürk 3 ve Balmumcu projelerinde yaşanan ilişkin o son dakika gelişmesi...

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! TOKİ, Kanal İstanbul güzergahındaki projeleri için yeniden ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahında yer alan Arnavutköy’de üç etap halinde hayata geçireceği toplam 2 bin 181 konut için Eylül'de ihale gerçekleştirecek. Geçtiğimiz sene konut ihaleleri iptal edilmişti. İşte ayrıntılar....

TOKİ’den 1.769 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! İşte detaylar

TOKİ, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yeni konut projeleri hazırlamaya devam ediyor. TOKİ’nin güncel konut projeleri gündemde yer alıyor. İşte TOKİ’den 1.769 TL’ye ev alma imkanı!

Gaziantep Kuzeyşehir ve Güneyşehir projeleri için ön talep toplanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte hayata geçireceği 14 bin konutluk proje için ön talep sürecini başlattı. 

Millet bahçesi projeleri meclis gündeminde!

Millet bahçeleri projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yap işlet devret projeleri meclis gündeminde!

2010-2021 yılları arasındaki yap işlet devret projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Adil Karaismailoğlu: Dünyanın gıptayla baktığı projeleri yönetiyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Karada, havada, denizde, raylı sistemlerde, uzayda... Her bir konuda dünyanın gıptayla baktığı projeleri yönetiyor ve bunları vatandaşımızın, milletimizin hizmetine sunuyoruz." diye konuştu.

Güvercinada Kalesi projeleri Haberi

Güvercinada Kalesi projeleri

Kuşadası Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklan'nı Koruma Kumlu tarafından onaylanan proje doğrultusunda Güvercinada suıian ile iç kale bölümünün restore edilmesi için başlatılan çalışmalar da, dış surlarının tamamlanmasına rağmen projenin ikinci aşamasına geçilemediği belirtildi. 

Güvercinada restorasyonunda, kalenin dış surlarının tamamlanmasının ardından ikinci aşamada iç kale restorasyonu, yollar ve çevre düzenlemesinin yer aldığı bildirilen açıklamada, ikinci aşamaya geçilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik Nazım imar Planı Revizyonu ve 1/1000'lik Uygulama imar Planı Revizyonu'nun onaylanmasının beklendiği, muhtemelen, kasım ayından tekrar başlanacak olan restorasyon çalışmasının 2015 yılında tamamlanacağı kaydedildi. 

Açıklamada, restorasyonun tamamlanmasıyla tarihi kale, açık hava müzesi ve doğal güzelliği ile rekreasyon ve sosyal etkinlik alanı olarak hizmete sunulacağı bildirildi. 

Kuşadası'nın simgesi olarak bilinen Güvercinada Kalesi, Mora ayaklanması döneminde Osmanlılar tarafından adalardan...