16 / 05 / 2024

Güvercinada Kalesi restorasyonu

Güvercinada Kalesi restorasyonu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği öğrenildi. Dış surlar tamamlanmasına rağmen ikinci aşama olan iç kale restorasyonuna geçilemiyor...

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kesik Minare'nin restorasyonu TBMM'de!

Antalya Kaleiçi'nde yer alan Kesik Minare isimli tarihi yapının restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 

Şanlıurfa Döşeme Cami restorasyonu tam gaz! 

Şanlıurfa’da Döşeme Camisi’nde 2015’ten bu yana süren restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Caminin dış cephe restorasyonu bitti. Caminin çevre düzenlemesi de önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

Adıyaman Altınlı Köprü'nün restorasyonu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan tarihi Altınlı Köprü'nün restorasyonuna ve sular altında kalacak olan tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elmas Kalesi Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Etab Alabdalrjab ve Obaida Alalı ortaklığıyla kuruldu.

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Aydın Kuşadası Belediyesi'nin mülk ve gelirlerine mahkeme kararıyla haciz koyuldu. Tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100'e yakın dükkan ve iş yerleri haciz altında.

Sivas Gök Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

Güvercinada Kalesi restorasyonu Haberi

Güvercinada Kalesi restorasyonu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği bildirildi. Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje doğrultusunda Güvercinada surları ile iç kale bölümünün restore edilmesi için başlatılan çalışmalar da, dış surlarının tamamlanmasına rağmen projenin ikinci aşamasına geçilemedi. 


Kuşadası Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada iç kale restorasyonu, yollar ve çevre düzenlemesinin yer aldığı ikinci aşamaya geçilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesinin 1/5000'lik Nazım imar Planı Revizyonu ve 1/1000'lik Uygulama imar Planı Revizyonu'nun onaylanmasının beklendiği, muhtemelen, kasım ayından sonra başlanacak olan restorasyon çalışmasının 2015 yılında tamamlanacağı kaydedildi. Mora ayaklanması döneminde Osmanlılar tarafından adalardan gelebilecek tehditlere karşı korunmak amacıyla yapılan kale, restorasyonun ardından açık hava müzesi ve doğal güzelliği ile rekreasyon ve sosyal etkinlik alanı olarak hizmete...