03 / 05 / 2024

GYF İlişkin Esaslar Tebliği

GYF İlişkin Esaslar Tebliği

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, “Fon, büyük şehirlerimizde yer alan ticari gayrimenkullere yatırım yapacak. Gayrimenkullerin seçim sürecini uluslararası firmalarla birlikte yürütüyoruz." dedi.

Avrupakent GYO 2023'te 944 milyon TL kira geliri elde etti!

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 29. Maddesine İlişkin Açıklama yaptı.

Sözleşmeli personel alınacak İşte şartlar…

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın ilgili maddeleri uyarınca, 2020 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak üzere 34 sözleşmeli personel istihdam edeceğini duyurdu.

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik 2021!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Panora GYO kira bedellerinde yüzde 50 ilave iskonto uygulayacak!

Panora GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 37. maddesi uyarınca kiracılarına Mayıs ayı içerisinde kira desteği vereceklerini açıkladı.

Gökhan Yıldız, Kiler GYO Genel Müdürü oldu!

Kiler GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında şirket Genel Müdürlük görevine Gökhan Yıldız atandı.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Nurol GYO yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Nurol GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 Sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği'nin 9/2 maddesi uyarınca yönetim kurulu komite üyelerini seçiyor.

Halk GYO 2020 yılı faaliyet raporu ve sorumluluk beyanı!

Halk GYO'nun Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği'nin ikinci bölümünün 9. maddesi gereğince hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını yayınlandı. 

Panora AVM'nin 2020 kira geliri beklenenin altında!

Panora GYO'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 37. (2) maddesi gereği yapılan açıklamada Panora AVM'nin 2020 kira geliri beklenenin altında kaldığı belirtildi.

GYF İlişkin Esaslar Tebliği Haberi

GYF İlişkin Esaslar Tebliği

Ülkemizde yatırımcılar, uzun yılladır gayrimenkulü bir yatırım aracı olarak görüyor. Bu nedenle gayrimenkulde iyi tasarlanmış ürünler yatırımcıların ilgisini çekiyor.


Bu kapsamda Temmuz 2014’te yürürlüğe giren Gayrimenkul Yatırım Fonlarına (GYF) İlişkin Esaslar Tebliği sonrasında, kurucu statüsüne sahip şirketler, konuyla ilgili çalışmalarına başladı. SPK verilerine göre ihraç belgesi


onaylanmış GYF sayısı 2017 yılında 25’e ulaştı. TEFAŞ Mayıs 2017 stok verilerine göre toplam gayrimenkul yatırım fonu büyüklüğü ise 1,2 milyar TL’yi bulmuş durumda.


Gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcıların büyük ölçekli ve daha verimli gayrimenkullere ulaşmasını sağlayarak, hem getirinin yükseltilmesinde hem de gayrimenkule has risklerin asgariye indirilmesinde önemli rol oynuyor. İlk etapta kurumsal ve yüksek varlık grubundaki bireysel müşterilerin talebinin olduğu görülüyor.


Zamanla ürünün nitelikli yatırımcı statüsündeki yatırımcıların çoğuna hitap etmesi bekleniyor. GYF alanında son olarak İş Portföy’ün...