02 / 06 / 2024

GYO amaçları

GYO amaçları

Dünya Gazetesi Yazarı Hilmi Develi, gayrimenkul yatırım ortaklarının amaçlarını, çalışmalarını, ne durumda olduklarını anlatıyor. İşte o yazı!

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Mimarlık, büyük yapı tasarımı ve mühendislik sanatıdır. Mimarlık, bilim ile sanatı dengeli bir şekilde kullanarak göze hitap eden sağlıklı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar gerçekleştirecek bireyler yetiştirilmesini amaçlar. Bu konu eleştiriye çok açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor...

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Amazon Prime Day: Teknoloji severler için fiyatları düşen ürünler listesi!

Amazon Prime Day kapsamında fiyatları gerçekten düşen ve çeşitli amaçlar için kullanılabilecek teknolojik ürünlerin bir listesini derledik. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap'ın ruhsatları alındı! Kaç konut ve kaç dükkan için ruhsatlar tamamlandı?

Emlak Konut GYO tarafından, Avcılar Firuzköy 2. Etap için yapı ruhsatlarının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1.Etap 1.Kısım'da yeni ruhsatlar alındı! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1.Etap 1.Kısım ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirket, Avcılar Firüzköy 1.Etap 1.Kısım'da yeni yapı ruhsatlarının alındığını duyurdu.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım'ın ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO, Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada yapı ruhsatı alınan bağımsız bölüm sayısı açıklandı. 

Ev almayı düşünenler aman dikkat! Tapuyu dikkatlice incelemeden sakın bunu yapmayın!

Her ailenin en önemli amaçlarından bir tanesi de konut sahibi olmak. Fakat konut satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar yer alıyor. İşte ev almak isteyenleri yakından ilgilendiren o detaylar...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap için ruhsat alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Avcılar Firuzköy 2. Etap projesi için bir son dakika açıklamasında bulundu. Şirket Avcılar Firuzköy 2. Etap kapsamında ruhsat alınan konut ve dükkan sayısını açıkladı. İşte merak edilen ayrıntılar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

7 adımda evinizi minimalize edin!

Minimalist dekorasyon, günümüzde yaygın olarak benimsenen bir tasarım tarzıdır. Bu tarz, evde az sayıda eşya ve basit tasarımlar kullanarak ferah, dingin ve minimalist bir atmosfer yaratmayı amaçlar. İşte evinizi 7 adımda minimalize etmenin yolu...

Ford Tourneo Connect active ve Tourneo Custom fiyatı ne kadar oldu? İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi

Premium iç mekana sahip Ford Tourneo Connect active  ve Tourneo Custom yine gözde olmayı başarıyor. Ticari amaçlar için tasarlanmış olsa da, aracın donanım seviyeleri ve özellikleri,  özel kullanıma da uygun hale getirilmiştir.  14 Mart 2023 fiyat listesi ne oldu? İşte detaylar...

GYO amaçları Haberi

GYO amaçları

Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasasının yürürlüğe girmesiyle inşaat ve gayrimenkul sektörününün pozitif yönde daha da ivme kazanacağı görülüyor


Ülkemizde çeşitli gayrimenkul  projelerini gerçekleştiren İnşaat şirketleri ve bunların yaptıkaları projeler hakkında bilgi vermem hem uzmanlık  alanım dışında olması nedeniyle bu konuya girmeyi hem de şirketleri ve projelerini değerlendirmeyi etik olarak doğru bulmuyorum.


Gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO), gayrimenkule veya gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak amacıyla kurulmuş portföy yönetim şirketleri olarak tanımlanıyor.


Gayrimenkul sektörüne kurumsal sermayenin girebilmesi ve büyük ve nitelikli projelerin hayata geçirilebilmesi için başvururulan bir finansman modeli olan GYO'ların kurulabilmesi için SPK'nın izni şarttır.


GYO'lar bireysel ve kurumsal yatırımcılarının tasarruflarını ortak bir havuzda biraraya getirerek yüksek gelir elde edilebilecek büyük gayrimenkul projelerinin gerçekleştirilmesinide önemli bir enstrüman olmakta.


GYO'lar,


- Belirli bir projeyi gerçekleştirmek amacıyla...