05 / 05 / 2024

Hacettepe Koyu imara açılıyor

Hacettepe Koyu imara açılıyor

Çeşme’de uzun zamandan beri Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı söylentisi vardı. Binlerce imza bu koy için toplanırken, aslında hemen yanındaki koyun imara açılacağı ortaya çıktı.

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

Datça Kargı Koyu imara açılıyor mu?

Datça'nın cennet köşesi özelleştirmeye açılıyor. Datça Kargı Koyu, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte bölge imara açılacak.

Akbük Koyu'ndaki 10 projede yıkım başladı!

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde bulunan dünyaca ünlü Akbük Koyu'nda, imara aykırı bölümleri tespit edilip kaldırılması istenen kafe ve konutların olduğu 10 projede yıkım çalışmalarına başlandı.

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bodrum'daki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM'de!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Kissebükü Koyu'nun imara açıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı.İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Patara ve Fırnaz Koyu'nu imara açan karar yargıya taşındı!

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Antalya’nın en önemli tarihi ve doğal değerlerinden Patara bölgesi ve Fırnaz Koyu’nun bazı bölümlerinin birinci dereceden çıkartılarak ikinci ve üçüncü derece doğal sit alanına dönüştürülmesine ilişkin kararın iptal edilmesi için dava açtı..

Folkart'ın Çeşme Paşalimanı Koyu’ndaki projesi mecliste!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Folkart A.Ş.’nin Çeşme’nin Paşalimanı Koyu’ndaki imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olarak yapılan projesini Meclis’e taşıdı.

Göcek koyları imara mı açıldı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi.

Muğla Göcek Koyu imara açıldı mı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otellerin kurulmasının mevcut mevzuatlara göre mümkün olmadığını ifade etti.

Hacettepe Koyu imara açılıyor!

Çeşme’de uzun zamandan beri Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı söylentisi vardı. Binlerce imza bu koy için toplanırken, aslında hemen yanındaki koyun imara açılacağı ortaya çıktı.

Çeşme'deki Aya Yorgi Koyu imara mı açıldı?

Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden Çeşme’de ünlülerin uğrak noktası Aya Yorgi’de 100 dönümlük alanın imara açılacağı yönündeki iddialar, işletme sahiplerini ayağa kaldırdı. İşletmeciler, sosyal medya üzerinden ‘Koyuma Dokunma’ sloganıyla imza kampanyas

Hacettepe Koyu imara açılıyor Haberi

Hacettepe Koyu imara açılıyor

İzmir Çeşme’nin en güzel koylarından biri olan ve çok sayıda işletmecinin beach club işlettiği Aya Yorgi Koyu’nun imara açılacağı iddialarına karşın imza kampanyası da başlatıldı. Binlerce imza bu koy için toplanırken, aslında Aya Yorgi’nin değil hemen yanındaki koyun imara açılacağı ortaya çıktı.


EN BAKİR KOY


Taşlık mevkii olarak bilinen, teknecilerin konakladığı bu bakir koyda da rant kapısı aralandı. Çeşme Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre imara açılan koy Aya Yorgi Koyu’nun hemen yanındaki Hacettepe Koyu. Bu koy da Çeşme’nin en bakir koylarından biri. Maliye Bakanlığı’na ait olan Taşlık Mevkii’ndeki Hacettepe Koyu’nun satışı kararından sonra Özelleştirme İdaresi tarafından yeniden planlama yapıldı. Bu yeni planlamayla Hacettepe Koyu da yapılaşmaya açılıyor.


İTİRAZ EDECEK


7900 metrekarelik 3. Derecede SİT Alanı olan Hacettepe Koyu’nun ‘tercihli turizm ve konut yerleşim...