15 / 05 / 2024

Hacı Emin Paşa

Hacı Emin Paşa

Suudi Arabistan’da “Harem Şeyhi” olarak görev yapan ve orada arazisi bulunan Hacı Emin Paşa’nın torunları, Sevda Tepesi’nin imara açılması dolayısıyla, kendilerinin de bu ülkedeki haklarının ödenebileceği beklentisi içine girdi

Hacı Emin Aydın vefat etti!

EMAY (Emin Aydın) Şirketler Grubu'nun isim babası ve EMAY Uluslararası Mühendislik Müşavirlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Aydın'ın babası Hacı Emin Aydın vefat etti. 

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında cemaatle buluştu.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında ibadete açılacak.

Eminönü'deki Rüstem Paşa Camii restore ediliyor!

Eminönü’nde bulunan tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin yeniden hayat bulması için kollar sıvandı. Çalışmalar kapsamında emel güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı ile minare restorasyonu tamamlandı.

Kosova'daki Emin Paşa Camisi yenilendi!

Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore tarihi Emin Paşa Camisi törenle açıldı.

Hatay Dörtyol'da Hasan Paşa Ortaokulu'nun temeli atıldı!

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 32 derslikli Hasan Paşa Ortaokulu'nun temeli törenle atıldı. Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, konuşmasında ilçedeki eğitim yatırımlarına durmadan devam edileceğini söyledi.

Eminönü Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii restore ediliyor!

Restorasyona uğrayan yapılara bir yenisi Eminönü’nde eklendi. 537 yıllık tarihi Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii’nin son cemaat mahfili ile iç kısımdaki pencerelerin tamamı PVC ile kaplanmış...

Kosova Emin Paşa Camii ibadete açıldı!

1832 yılında Kosova’nın Prizren şehrinde Emin Paşa tarafından inşa edilen, iç süslemeleri ve tezyinatı ile Prizren şehrinin en güzel camilerinden biri olan Prizren Emin Paşa Cami’nin TİKA tarafından yapılan restorasyon ve çevre düzenlemesi tamamlandı.

2004 yılında Four Seasons ve Atik Paşa Yalısı 60 milyon dolara satılacakmış!

2004 yılında Mehmet Emin Karamehmet, TMSF'ye olan borcunu ödemek için Yapı Kredi Bankası'na bağlı Enternasyonal Turizm, Sultanahmet'teki Four Seasons ve Atik Ali Paşa Yalısı'nı 60 milyon dolara satma kararı almış.

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

TMMOB Mimarlar Odası: Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangın aydınlatılsın!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında küle döndü!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı...

Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü yandı!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

Hacı Emin Paşa Haberi

Hacı Emin Paşa

Medine’de yaklaşık 5 asır önce iki dönem “Harem Şeyhi” olarak görev yapan Hacı Emin Paşa’nın mirasçılarının avukatı Olgun Polatsoy, takip ettiği tereke işlemlerinin, devlet tarafından istimlak edilen yerler, halen boş olan arazilerki olan gayrimenkuller olmak üzere 3 aşamada sürdürüldüğünü kaydetti.

Hacı Emin Paşa’nın Suudi Arabistan’daki terekesinin toplam değerinin 1.4 milyar ile 1.7 milyar dolar arasında değişebileceğini belirten Polatsoy, Kral Abdullah’ın da arazisinin bulunduğu Sevda Tepesi’nin imara açılmasıyla, mirasçılarının da haklarının teslimi için beklenti içerisine girdiğini söyledi.


60 dolayında mirasçı var


Hacı Emin Paşa’nın mirasçılarından Hatice Celaloğlu (75),  5’inci kuşaktan torunu Münir Karan ve Ayşe Nimet Seydem ile Mustafa Sermet Yaşar, aile soy ağacı hakkında bilgi verdi. Ayşe Nimet Seydem, Suudi Arabistan’da büyük dedesi Hacı Emin Paşa’dan kalma arazinin bugün 60 civarında mirasçısı...