03 / 05 / 2024

haciz davaları

haciz davaları

23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle icra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi konusuna değindi. İşte o yazı..

Turgay Demirel'in Boğaz'a nazır villasına haciz geldi!

Artvin'deki bir HES projesinin hisselerini 900 bin dolara alan, ancak borcunun yarısını ödemeyen eski Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in Boğaz'a nazır villasına haciz geldi..

Hisseli tapuya haciz gelir mi?

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işleme deniyor. Peki, hisseli tapuya haciz gelir mi? Hisseli tapuya haciz nasıl konur?

Haciz taksitlendirilir mi?

Alacaklının satış talep etmesi halinde ise haczedilen taşınmaz mallar satılarak paraya dönüştürülüyor. Ancak bu süreçte borçlunun borcunu ödeme fırsatı da bulunuyor. Peki, mevcut haciz taksitlendirilir mi?

Haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Alacaklılar, borcun ödenmemesi halinde İcra Müdürlüğüne haciz için talepte bulunabiliyor. Haciz sürecinde, alacaklının müdürlüğe süresinde dilekçe vermesi gerekiyor. Peki, haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem "haciz" olarak nitelendiriliyor. Peki, alacaklı haczi ne zaman talep edebilir? Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Haciz talebi örneği 2015!

Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015...

7 soruda eve haciz!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak ifade ediliyor. Peki, eve haciz nasıl gelir? İşte 7 soruda eve haciz mevzuatı..

Borcum var eve haciz gelir mi?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız işte yanıtı...

Eşimin borcundan dolayı evime haciz gelir mi?

Borçlunun evinin değeri, borçtan fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılıyor. Peki, "Eşimin borcundan dolayı evime haciz gelir mi?" diyorsanız işte yanıtı...

İzale–i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davaları hangi mahkemelerde görülür?

Gayrimenkule ilişkin önemli konulardan birinin de ortaklık durumu olduğunu daha önce belirtmiştik. Şimdi de İzale – i şuyu davaları hangi mahkemelerde açılır, dava süreci nasıl ilerler, Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk.

Hisseli tapuda haciz işlemi!

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu çeşidi olarak biliniyor. Hisseli tapularda gayrimenkul sahiplerin isimleri açıkça belirtiliyor. Peki, hisseli tapuda haciz işlemi nasıl olur?

Ödenmeyen borç için kefilin evine haciz gelir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ödenmeyen borç için kefilin evine haciz gelir mi sorusuna yanıt verdi...

haciz davaları Haberi

haciz davaları

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle icra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Başevirgen, sorusunun Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Başevirgen, ''Korona virüsle mücadeleye ilişkin hükümleri içeren 7226 sayılı kanun,26 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe girmiş, bu kanunla; korona virüsün ülkemizde görülmesi sebebiyle yargı alanındaki hak kayıplarının önlenmesine yönelik düzenlemeler yapılmıştı. 30 Nisan 2020 tarihine kadar ertelenen icra ve iflas takipleriyle ilgili uygulamalarının durdurulması, son olarak 15 Haziran tarihine kadar ertelenmişti'' diye konuştu. 

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in soruları:
1. 23.07.2020 itibari ile hakkında icra takibi başlatılmış olan gerçek kişi sayısı kaçtır? Bu  icra takiplerinin kaç tanesi kesinleşmiştir? 
2. Pandemi nedeniyle durdurulan icra takiplerinin yeniden başladığı 15 Haziran'dan 23 Temmuz'a kadar geçen...