27 / 04 / 2024

haciz harçları 2016

haciz harçları 2016

Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödemesi yapılır? Haciz harcı 2016 ne kadar?

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Tapu devir harçları 2019!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yolu ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2019 ne kadar? 2019'da tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

İstanbul imar harçları 2019! 

İstanbul imar harçları 2019 geçtiğimiz günlerde belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü, 2019 yılı hizmet tarifesini açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2019....

Tapu harçları 2019!

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 82 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yayımlandı. İşte tapu harçları 2019..

2019 imar harçları belli oldu!

2019 imar harçları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2019 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı..

Tapu ve Kadastro Harçları 2019!

2019 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2019...

Konya'da yapı ruhsat harçlarına indirim!

Konya Beyşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörüne destek vermek için yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirime gitme kararı alındı.

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?

Yeni bir eve ya da işyerine taşınan kimselerin abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, abonelikler nasıl alınır? Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?  

Tapu cins değişikliği harçları 2018!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için 2018'de ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapu cins değişikliği harçları 2018..

haciz harçları 2016 Haberi

haciz harçları 2016

Haciz harcı 2016!

Haciz; borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması, el konulması işlemine deniyor.


Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödemesi yapılır? Haciz harcı 2016 ne kadar?


Haciz harcı 2016

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,


1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde 13,50

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde   29,20


)Tespiti delail, ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir kararlarında   

48,10


İcra harçları 2016

Değeri belli olan icra takiplerinde tahsil harcı, değer üzerinden:

a) Ödeme veya icra emrinin tebliği üzerine hacizden evvel ödenen paralardan  (Yüzde 4,55)


b) Hacizden sonra ve satıştan önce ödenen paralardan (Yüzde 9,10)


c) Haczedilen veya...