20 / 05 / 2024

haciz isteme dilekçesi

haciz isteme dilekçesi

Borçlu alacaklı arasındaki sorun haciz işlemleri ile giderilebiliyor. Alacaklılar borcun tahsili için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediyor. İşte haciz isteme dilekçesi örneği..

Haciz isteme dilekçesi!

Borçlu alacaklı arasındaki sorun haciz işlemleri ile giderilebiliyor. Alacaklılar borcun tahsili için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediyor. İşte haciz isteme dilekçesi örneği..

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor. Haciz bazı koşullarda durdurulabiliyor. İşte, haciz durdurma dilekçesi!

Kiracı tahliye dava dilekçesi!

Taahhüt veren kiracının anlaşılan tarihte evi boşaltması gerekiyor. Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı tahliye dava dilekçesi...

Haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Alacaklılar, borcun ödenmemesi halinde İcra Müdürlüğüne haciz için talepte bulunabiliyor. Haciz sürecinde, alacaklının müdürlüğe süresinde dilekçe vermesi gerekiyor. Peki, haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Müteahhitlik dilekçesi örneği 2015!

Müteahhitlik yetki belgesi, bir dilekçe ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunularak alınıyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi dilekçesi nasıl yazılır? İşte müteahhitlik dilekçesi örneği 2015..

Konut kredisi dosya masrafları iadesi dilekçesi 2015!

Konut kredisi dosya masrafları, tüketiciye iade ediliyor. Bu masrafın iadesi için öncelikle bankaya akabinde ise Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına müracaat edilmesi gerekiyor. İşte onut kredisi dosya masrafları iadesi dilekçesi 2015...

Lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Lojman evlerinin tahsisi için öncelikle lojman kiralamak isteyen görevlilerin, lojman talep dilekçesi yazmaları gerekiyor. Peki, lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte lojman başvuru dilekçesi örneği...

Lojman talep dilekçesi örneği 2015!

Devlete bağlı bir kurumda çalışan bir kimsenin devletin kamu lojman konutlarında oturabilmesi için öncelikle bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte lojman talep dilekçesi örneği 2015...

Komşu gürültüsü şikayet dilekçesi!

Apartmanda mevcut gürültü kurallarına uymayan komşular Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile şikayet edilebiliyor. Peki, komşu gürültüsü şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

Öncelikle satın alma hakkı dilekçesi!

Herhangi bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına, öncelikle satın alma hakkı deniyor. Bu hak, bir dilekçe ile mahkemeye başvurulması halinde kullanılabiliyor. İşte öncelikle satın alma hakkı dilekçesi...

haciz isteme dilekçesi Haberi

haciz isteme dilekçesi


Haciz isteme dilekçesi!

Borçlu alacaklı arasındaki sorun haciz işlemleri ile giderilebiliyor. Alacaklılar borcun tahsili için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediyor. Dilekçede borçlu hakkında haciz başlatma istemini belirtiyor.


Yapılan başvuru sonrasında borçlu kişiye tebligat gönderiliyor .Tebligatı alan borçlu bu duruma 7 gün içinde itiraz edebiliyor. Bu süreden sonra itirazın yapılmaması halinde 3 gün içinde haciz işlemlerine başlanıyor.


Haciz memuru eve katipleri yollayabiliyor ya da isterse kendi de gidebiliyor. Borçlu kimse evde yoksa haciz gıyabında yapılıyor. Haciz isteme dilekçesi örneği şu şekilde;


Haciz isteme dilekçesi örneği:


TAPU KAYDINA HACİZ ŞERHİ KOYMA 

TALEP YAZISI ÖRNEĞİ


T.C.

…..…… İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2015/……….. ESAS

Alacaklı :

Vekili :

Borçlu :

Borç Miktarı : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)


Konu : Tapu kaydına haciz şerhi’nin konulması talebidir.

Alacaklı Vekili geldi. Borçlu hakkındaki takip kesinleşmiştir. Aşağıda kimliği kayıtlı...