04 / 05 / 2024

Haciz durdurma dilekçesi!

Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor. Haciz bazı koşullarda durdurulabiliyor. İşte, haciz durdurma dilekçesi!



Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor.


Haczin  açılması için alacaklı tarafından talepte bulunması gerekiyor. Bu talep işlemi için icra müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru sonucunda yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor.


Borçlunun ödeme emrinde yazılı yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda takip kesinleşiyor ve haciz işlemleri başlıyor.


Haciz işlemi bazı durumlarda kaldırılabiliyor. Dosya üzerindeki borcun ödenmesi ya da alacaklının talebi üzerine bu durum gerçekleşebiliyor. 


Haciz durdurma dilekçesi!



.......İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE;


.......



DOSYA NO                             :.......

        

TAKİBİN DURDURULMASINI

İSTEYEN BORÇLU                 :.......


VEKİLİ                                     :.......


KARŞI TARAF                        :.......


KONU                                     : İİK Madde 40'a  göre  icra işlemlerini  durdurulması talebimiz hk.


AÇIKLAMALAR                     :1-Müvekkilimiz aleyhine ......... Sulh Hukuk Mahkemesinde ../....... Esas no ile ../../.... tarihinde açılan ........... davası, ../../.... tarihinde ../..... Karar no ile sonuçlanmış olup tarafımızdan temyiz edilmiştir.


2-İlam karşı tarafça icraya konmuş ve İlamlı İcra takibine ait İcra Emri müvekkilimize ulaşmıştır.


3-Tarafımızdan yapılan temyiz itirazı yüksek mahkeme tarafından yerinde görülmüş ve ../../.... tarih, ../.... Esas  ve ../...... karar nosu ile yüksek mahkeme, yerel mahkemenin kararını bozmuştur.

        

İSTEM SONUCU            : Açıklanan nedenlerle İİK m.40' a göre icra işlemlerinin durdurulmasını talep ederiz.

         BORÇLU VEKİLİ

.......


Haciz işlemi nasıl kaldırılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön