23 / 05 / 2024

haciz durdurulur mu

haciz durdurulur mu

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor. Haciz bazı koşullarda durdurulabiliyor. İşte, haciz durdurma dilekçesi!

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Emekli maaşlarında haciz şoku! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Sakın bunları yapmayın! Hemen kontrol edin!

Milyonlarca emekli, borçları sebebiyle maaşlarının haciz konusu olup olmayacağını merak ediyor. Peki emekli maaşı haciz konusu olur mu? İşte emeklilerin merak ettiği o sorunun yanıtı... 

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Hisseli gayrimenkule haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aileden birine haber kağıdı geldi. Müştereken malik olunan tarladaki hissesi için ipotek-haciz yazıyor. Malikin haberi olmadan ipotek koyulur mu? Haciz ise bunun satışı halinde tarla nasıl bölünür? Diğer ortakların hakları ne olur?' sorusunu cevapladı.

Aidatını ödemeyen emeklinin maaşına haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Aidatını ödemeyenlerin listesini apartmanın ilan panosuna asabilir miyiz? Aidatını ödemeyen emekli kat malikinin emekli maaşına haciz koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

İş adamı Ahmet Bayer'e haciz şoku!

Club Flipper Devre Mülk Tesisleri'ne yıllardır 2 milyara yakın borcu olduğu iddia edilen Ahmet Bayer'in Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan devre mülk tesislerine ve İstanbul Emirgan'da bulunan villasına haciz konuldu.

Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Ortaklığın giderilmesi davasını taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar açabiliyor. Peki, hissedarların birinin haciz durumunda, ortak mala haciz konur mu? Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Club Flipper'a haciz şoku!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Club Flipper devre mülk sitesinin yönetimine ödenmeyen borçları nedeniyle ikinci kez haciz geldi. Haciz edilecek olan jeneratör ise gerginliğe neden oldu.

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

İpotekli eve haciz konulur mu?

Kredi kullanılarak alınan eve banka borç ödenene kadar ipotek koyuyor. Peki, ipoteği mevcut olan bir eve farklı borçlar veya sebepler nedeni ile haciz gelebilir mi? İpotekli eve haciz konulur mu?

haciz durdurulur mu Haberi

haciz durdurulur mu

Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor.


Haczin  açılması için alacaklı tarafından talepte bulunması gerekiyor. Bu talep işlemi için icra müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru sonucunda yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor.


Borçlunun ödeme emrinde yazılı yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda takip kesinleşiyor ve haciz işlemleri başlıyor.


Haciz işlemi bazı durumlarda kaldırılabiliyor. Dosya üzerindeki borcun ödenmesi ya da alacaklının talebi üzerine bu durum gerçekleşebiliyor. 


Haciz durdurma dilekçesi!



.......İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE;


.......



DOSYA NO                             :.......

        

TAKİBİN DURDURULMASINI

İSTEYEN BORÇLU                 :.......


VEKİLİ                  ...