22 / 05 / 2024

ihtiyati haciz durdurma

ihtiyati haciz durdurma

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor. Haciz bazı koşullarda durdurulabiliyor. İşte, haciz durdurma dilekçesi!

Kısıtlı taşınmazlarda mülkiyet tesisine kolaylık geldi!

Hissedarların hissesi üzerinde olan haciz, ihtiyati haciz şerhi ya da ipotek sebebi ile kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesisler artık değerleme raporu ile karşılanacak. 

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Haciz işlemleri kolaylaştı!

Emlak Uzmanı Mustafa Özelmacıklı, "İcra dairelerince kullanılan haciz ve ihtiyati haciz şerhlerinin konulmasına ve kaldırılmasına yönelik talepler UYAP – TAKBİS entegrasyonu ile kolaylaştı" ifadelerini kullandı. 

Raci Şaşmaz’a haciz şoku!

Önemli televizyon dizilerine imza atan Pana Film ile Pana Yapı’nın patronu Raci Şaşmaz’ın Denge Holding’deki hisseleri için haciz kararı çıktı. Raci Şaşmaz’ın hisselerine 3.6 milyon TL’lik ihtiyati haciz konulmasına karara verildi.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na 50 milyon dolarlık teminat!

Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin ait olduğu şirket ve yalı sahipleri arasında protokol imzalandı. Protokole göre yalının onarımı için 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatı yatırıldı.

Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor. Haciz bazı koşullarda durdurulabiliyor. İşte, haciz durdurma dilekçesi!

E-Haciz nasıl uygulanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşunun 168. Yılında E-Haciz Projesi’ni hayata geçiriyor. 21 Mayıs 2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına geçiliyor.

E-haciz uygulaması 21 Mayıs'ta başlıyor!

21 Mayıs'tan itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhleri salt elektronik ortamda tutulacak.. Daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunulmaya devam ediyor.

TOKİ kaç müteahhite haciz gönderdi?

TOKİ şimdiye kadar kaç müteahhitle icralık oldu? Toplu Konut İdaresi, kaç yüklenici firmaya haciz ihbarnamesi gönderdi? TOKİ, icralık olduğu müteahhiterden nasıl haberdar oluyor? Sayıştay raporunu güncelleyen icralık TOKİ müteahhiti sayısı kaç oldu?

İnciraltı'nda yürütmeyi durdurma kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada 5. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanıp onaylanan İzmir înciraltı Turizm Merkezi imar planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma karan verdi.

Yırca Termik Santrali için ikinci durdurma kararı!

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Yırca Mahallesinde, 7 Kasım'da Kolin Grubu'nun termik santral yapımı için 6 bin 666 zeytin ağacını sökmüştü. Zeytin ağaçlarının katledilmesinin ardından Danıştay 6'ncı Dairesi'nden, yürütmeyi durdurma kararı çıktı...

Sakarya Atatürk Stadı arazisine yapılacak ticaret merkezine durdurma kararı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya Atatürk Stadı'nın yerine yapılması planlanan ticaret merkezine ilişkin Sakarya 1. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi.

Aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları; tapuda şerhli yere deniyor. Peki, evin tapusunda aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

ihtiyati haciz durdurma Haberi

ihtiyati haciz durdurma

Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor.


Haczin  açılması için alacaklı tarafından talepte bulunması gerekiyor. Bu talep işlemi için icra müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru sonucunda yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor.


Borçlunun ödeme emrinde yazılı yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda takip kesinleşiyor ve haciz işlemleri başlıyor.


Haciz işlemi bazı durumlarda kaldırılabiliyor. Dosya üzerindeki borcun ödenmesi ya da alacaklının talebi üzerine bu durum gerçekleşebiliyor. 


Haciz durdurma dilekçesi!



.......İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE;


.......



DOSYA NO                             :.......

        

TAKİBİN DURDURULMASINI

İSTEYEN BORÇLU                 :.......


VEKİLİ                  ...