04 / 05 / 2024

haciz konulan gayrimenkul

haciz konulan gayrimenkul

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında ecrimisil davaları konusuna değindi. Heper, okuyucularından birinin arsasının ecrimisil davası ile ilgili sorduğu soruya köşe yazısında yanıt verdi...

Hacizli gayrimenkul satın alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde haciz olan gayrimenkulün satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

Tapunun üzerinde haciz var mı?

Bir gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşların araştırmaları gereken konular arasında haciz de yer alıyor. Peki, tapunun üzerinde haciz var mı? Nasıl ve nereden bakılır?

Hacizli gayrimenkul değerinden yüksek bedelle satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bankanın borç karşılığı haciz koyduğu gayrimenkul satışının nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

51 yıllık gayrimenkul anlaşmazlığı arabuluculukla çözüldü!

Yarım asırdır 4 ayrı tarafı olan ipotek anlaşmazlığı 22 günde çözüme kavuştu. Arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye gidilmeden çözülen uyuşmazlıkta, 51 sene önce gayrimenkul üzerine konulan ipotek kaldırıldı.

Birinin borcu için bir başkasının gayrimenkulü haczedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tacir olan birinin 2 milyon lira vergi borcu var ve ödeyemiyor. Kendisine ait malvarlığı da yok. Ticari nedenlerle durumu kötü. Ancak endişesi şu; annesine ait gayrimenkul var, evli kardeşinin de bazı malları bulunuyor. Bunlara haciz gelir mi?' sorusunu cevapladı.

Pera GYO'nun hacizleri kaldırıldı ve icra dosyası kapatıldı!

Pera GYO'nun Ardus lehine haciz konulan tüm taşınmazlar üzerinde bulunan hacizler 11 Şubat 2021 tarihinde kaldırıldı ve icra dosyası tamamen kapatıldı.

Pera GYO'nun Denizli'deki projesindeki haciz kaldırıldı!

Pera GYO'nun Denizli İli, Merkezefendi İlçesi, Sümer Mahallesinde kayıtlı AVM ile muhtelif ofis ve mesken fonksiyonlu bağımsız bölümlerin tapu kayıtlarına konulan haciz kaldırıldı. 

İpotekli mala haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir alacak nedeniyle bir gayrimenkulün üzerine haciz koyulduğunda bu gayrimenkulün satışının önlenmesi için üzerine daha önce bir şey koydurulduğunu vefat eden biri söylemişti. İpotek olabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Bülent Turan'dan baroların gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

Bülent Turan, "Şu anki barolar, tüm yapılarıyla, binalarıyla ve fiili durumlarıyla görevine devam ediyor" dedi ve "Bizim teklifimizde kapatılan bir baro, el konulan gayrimenkul var mı? Ne kadar ağır, ucuz bir ithamdır bu" ifadelerini kullandı.

Tedbirleri ihlal edenler dikkat! Evinize haciz gelebilir!

İzmirli Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, Covid-19 tedbirlerinin ihlali nedeniyle verilen cezaların ödenmemesi halinde, faiz işlemeye başlayacağını söyleyerek uyarılarda bulundu. Çetinkaya, "Daha sonrasında gayrimenkul ve menkullere haciz gelecektir'' dedi.

Metal Gayrimenkul ve YK Yatırım Holding'in hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı!

Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut'un Metal Gayrimenkul'e verdiği beyanda icra takibi nedeni ile sahip oldukları hisseler üzerine haciz konulduğunu beyan etti.  Bu beyan sonucunda hisseler için YK Yatırım Holding A.Ş. ve Yalçın Yalçınkaya ile yapılan hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı.

haciz konulan gayrimenkul Haberi

haciz konulan gayrimenkul

Ceza davası beklenmez 

İcrada olan alacağıma karşılık, borçlunun tarlasına haciz koydum ve ihalede satın aldım. Ancak, eski malik tarladan ayrılmıyor, iznim dışında ekip biçiyor. Kendisi hakkında muhtelif ceza davaları var. Bunlardan biri bitti, verilen ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile sonuçlandı. Devam eden Yargıtay'da olan üç davası var. Şimdi ben ecrimisil isteyebilir miyim? Yoksa ceza davalarının sonucunu beklemem gerekir mi? • S.C. 


Ecrimisil denen şeyin ne olduğunu biliyoruz, gayrimenkulu kullanma bedeli. 

Okuyucum gayrimenkulu ihaleden almış, artık malik, ancak kendisi kullanamıyor, eski malik kullanıyor. Dolayısı ile okuyucum zararda. Şayet tarlayı kiraya verse veya ekip biçse para kazanacak, ancak bundan da mahrum. O halde tarlayı haksız olarak işgal edenin bunu tazmin etmesi lazım. İşte alınacak bu tazminatın adı ecrimisil. Bunun ceza davası ile bir...