27 / 04 / 2024

Bülent Turan'dan baroların gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

Bülent Turan'dan baroların gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

Bülent Turan, "Şu anki barolar, tüm yapılarıyla, binalarıyla ve fiili durumlarıyla görevine devam ediyor" dedi ve "Bizim teklifimizde kapatılan bir baro, el konulan gayrimenkul var mı? Ne kadar ağır, ucuz bir ithamdır bu" ifadelerini kullandı.



AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; muhalefetin, "Bazı baroların çok fazla gayrimenkulleri var, bunlar ne olacak?" sorusunu Turan, "Kanun teklifini okumamışsınız, hiçbirine dokunulmuyor. Şu anki barolar, tüm yapılarıyla, binalarıyla ve fiili durumlarıyla görevine devam ediyor. İsteyen, baro kurduğu zaman da kendi imkanlarını zorlayacaktır ama şu andaki baroların binalarında, yönetimlerinde, aklınıza ne geliyorsa asla bir değişiklik söz konusu değil. Haksız bir eleştiri" şeklinde yanıtladı.

Turan, "Kanun teklifinde FETÖ'nün ruhu var" eleştirisine ilişkin de "Hadi oradan. Bu dedikodu nereden çıkıyor diye araştırdık. Bundan 10-15 yıl önce FETÖ'den dolayı kapatılan bir dernek, akademik bir çalışma yapmış. Bunu kamuoyuyla paylaşmış. Bir kanun teklifi hazırlamış. O kanun teklifiyle güya bizimkisini bağdaştırıyorlarmış. Baktığımızda zerre alakası yok. Arkadaşlarımıza o teklifi de incelettirdik. O teklif, mevcut bütün baroları istisnasız kapatıyor. Bütün gayrimenkullerine el koyup bakanlığa veriyor. Çok sayıda küçük, büyük baro kurmaya izin veriyor. Bizim teklifimizde kapatılan bir baro, el konulan gayrimenkul var mı? Ne kadar ağır, ucuz bir ithamdır bu" şeklinde konuştu. 

Çoklu baro sisteminde şu anki gayrimenkullere dokunulmayacak!


Geri Dön