03 / 05 / 2024

haciz masrafları nelerdir

haciz masrafları nelerdir

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir? İşte yanıtı..

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir?

Gayrimenkullerin alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken alıcı ve satıcının bazı bedelleri ödemesi gerekiyor. Peki, Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir? İşte tapu devir masraflarına dair tüm detaylar...

Ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Ev alma hayaline erişen kimseler, bu süreçte hangi masraflar ile karşılaşacaklarını merak ediyor. Peki, ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Haciz alacaklının başvurusu üzerine borcun tahsilinin devletin icra dairesince borçlulardan alınması oluyor. Ancak bazı mallar haczedilemiyor. Peki, evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Bir alacak nedeni ile hacze başvurmak isteyen kimseler haciz başlatma masraflarını merak ediyor. Peki, haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları!

Ziraat Bankasının konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar nelerdir? Hangi sigortalar konut kredisi kullanımında zorunlu tutuluyor. Ziraat Bankası konut kredisine ne kadar masraf uyguluyor?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Yapı Kredi Bankası 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.65 faiz oranı uyguluyor. Peki Yapı Kredi Bankası’nın konut kredisine uyguladığı masraflar ve sigortalar nelerdir?

Bankaların konut kredisine uyguladığı masraflar nelerdir?

Son günlerde gündeme gelen konut kredisi faiz oranlarının düşüşü ile bankaların konut kredisi masraflarını arttırdığı haberleri üzerine Kredi Pazarı bankaların konut kredisine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...

İş Bankası da konut kredisi faiz indirimi yaptı!

İş Bankası konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. İş Bankası’nın güncel konut kredisi faiz oranları ve krediye ek uygulanan dosya masrafları nelerdir?

Türkiye Finans konut kredisi masrafları 2019!

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanları kapsamında yüzde 2.08’den başlayan kar payı oranı kullandırıyor. Türkiye Finans'ın konut finansmanına ek uyguladığı masraflar nelerdir?

Konut kredisine ek uygulanan masraflar nelerdir?

Bankalar faiz oranlarının haricinde müşteriye konut kredisi dahilinde birçok masraf ve sigorta uyguluyor. Bankaların masraflar hariç konut kredisi faiz oranları üzerinden bütçe hesabı yapan vatandaş, bankaya gittiğinde farklı rakamlarla karşılaşabiliyor...

Kuveyt Türk 120 aylık konut kredisine yüzde 2.34 faiz uyguluyor!

Kuveyt Türk Bankası 120 ay vadede yüzde 2.34 faiz oranı sunuyor. Kuveyt Türk Bankası’nın konut kredisi detayları ve konut kredisine ek uygulanan masraflar nelerdir?

Konut alırken bu masraflara dikkat edin!

Ev almak için artık konut kredisi kullanılıyor. Ancak konut kredisi ile ev alırken ekstra masraflar ortaya çıkabilir. Peki bu masraflar nelerdir? 

haciz masrafları nelerdir Haberi

haciz masrafları nelerdir

Haciz masrafları 2016!

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor.


Haciz; borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması, el konulması işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Alacaklı tarafından yapılacak haciz talebi, İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. İcra müdürlüğüne başvurulurken belli oranlardaki masrafların da ödenmesi gerekiyor. 


Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir?


Haciz harcı 2016

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,


1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde 13,50

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde   29,20


)Tespiti delail, ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir kararlarında   

48,10


İcra harçları 2016

Değeri belli olan icra takiplerinde tahsil harcı, değer üzerinden:

a) Ödeme veya icra emrinin tebliği...