03 / 05 / 2024

haciz satışı

haciz satışı

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Araç satışında bugün büyük gün! Piyasa yüzde 30 olumlu etkilenecek

Haciz sebebiyle yediemin otoparklarında bulunan araçlar bugün satışa çıkacak. Sektör temsilcileri 700 bin ikinci el otomobilin piyasaya gireceğini ve ikinci el otomobil fiyatlarına yüzde 30 olumlu etki edeceği tahmin ediliyor.

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Bankalarda haciz stokları tükendi! Kredi borcunu ödeyemeyenler bu satışları tercih ediyor!

Bankanın haczettiği az sayıdaki konut ve araçlar, ana para ve faizini birkaç katına katlayan fiyatlar sebebiyle oldukça kısa süre içinde satılıyor. İşte detaylar...

Hacizli gayrimenkul satın alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde haciz olan gayrimenkulün satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

Tapunun üzerinde haciz var mı?

Bir gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşların araştırmaları gereken konular arasında haciz de yer alıyor. Peki, tapunun üzerinde haciz var mı? Nasıl ve nereden bakılır?

Hacizli gayrimenkul değerinden yüksek bedelle satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bankanın borç karşılığı haciz koyduğu gayrimenkul satışının nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

Hacizli gayrimenkullerin satışı nasıl yapılır?

Borçların ödemeleri yapılmadığında ve bütün hukuki adımlarla da netice alınamadığında alacaklı, malların haciz edilmesini talep edebiliyor. Yasalar kapsamında haczedilen mallar açık artırmayla satılıyor. 

Haczedilen gayrimenkullerin satışı için yeni teklif!

Hükümet tarafından düzenlenen torba teklif ile haciz edilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme gelecek. Yeni yasa hacizli gayrimenkuller elektronik ortamda açık artırmayla ile satılabilecek.

Hisseli gayrimenkule haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aileden birine haber kağıdı geldi. Müştereken malik olunan tarladaki hissesi için ipotek-haciz yazıyor. Malikin haberi olmadan ipotek koyulur mu? Haciz ise bunun satışı halinde tarla nasıl bölünür? Diğer ortakların hakları ne olur?' sorusunu cevapladı.

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

haciz satışı Haberi

haciz satışı

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Aksi halde, haciz hakkı kalkıyor.


Alacaklı haczolunan mal taşınır ise hacizden bir sene ve taşınmaz ise nihayet iki sene içinde satılmasını isteyebiliyor. Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?


Hacizli taşınmazın satışı..

Hacizli taşınmazın satışı için; Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabiliyor. 


İcra ve İflas Kanununun 100 üncü maddenin son fıkrası mucibince hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.


Haczi muvakkat olan alacaklı satış talebinde bulunamaz ve hak­kında 106 ncı maddedeki müddetler cerayan etmez. Muvakkaten veya ihtiyaten haczedilen mallar ancak 113...