02 / 05 / 2024

hacizli malın satışı

hacizli malın satışı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemden kalan bir arsanın satışını yapmak istiyorum. 5 kardeşiz. Kardeşlerimin birinin kamu haczi ve icrai haczi çıkıyor. Bu bilgiye e-devlet aracılığıyla ulaştım. Bu satışı yapamaz mıyım?' sorusunu yanıtladı.  

Hacizli malın satışı mümkün mü?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "Hacizli malın satışı mümkün mü?" sorusunu yanıtladı..

Yeni düzenlemeye göre yedieminlerdeki araçların satışı nasıl yapılacak? Bakan tek tek açıkladı!

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların satışına ilişkin süreç başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yedieminlerdeki araçların satışına ilişkin detayları paylaştı.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

700 bin hacizli aracın satış süreci başladı! Bölüm bölüm satılacak!

Adalet Bakanlığı, hukuken artık korunmasına gerek kalmayan yedieminlerde bulunan hacizli malların tasfiye edilmesine yönelik düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Otomobilden traktöre, minibüsten motosiklete kadar toplam 700 bin hacizli aracın satış süreci başladı.

Yedieminlerde bulunan hacizli mallar yarın satışa çıkıyor

Yedieminlerde bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların, yarın itibarı ile satışa çıkarılacağı açıklandı. İşte sarışa çıkarılan mallar ve haberin detayları...

Hacizli malların satışında yeni sistem yarın başlıyor: Borçlular öncelikli alıcı olacak! 

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi ile ilgili süreç yarın resmen başlıyor. Dettaylar tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

Borçlu vatandaş hacizli malını satabilecek!

Toplumsal probleme dönüşen borç ve alacaklarla ilgili haciz işlemlerinde yeni ve kolaylaştırıcı düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeler kapsamında borçlu vatandaş hacizli malını satabilecek.

Hacizli malın satışı mümkün mü?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen "Hacizli malın satışı mümkün mü?" sorusunu yanıtladı..

Asmalı Hayat'ın ön satışları başladı!

Bahçeşehir'de Asmalı Evler, Dekar Asmalı Sokaklar ile Dekar Aşmalı Bahçeler projelerini hayata geçiren Dekar Yapı, İstanbul'un gelişen yıldızı Beylikdüzü - Yakuplu'daki yeni projesi Dekar Asmalı Hayat'ın ön satışına başladı.

Asmalı Hayat'ta ön satış başladı!

Bahçeli ev konseptininde önde gelen firmalarından Dekar Yapı, Beylikdüzü'nde 78 dönüm üzerinde hayata geçireceği Dekar Aşmalı Hayat projesinin ön satışlarına başladı.

Ortaklığın satış yoluyla giderilmesi davası!

Ortaklığın satış yoluyla giderilmesi davası paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyenler tarafından Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Peki, davada satış nasıl yapılır?

İcra satış isteme süresi!

Hacizli taşınmazın satışı için her alacaklı, hacizli malın satış talebinde bulunabiliyor. Peki, icradaki malın satışı ne zaman istenebiliyor. Satış isteme hakkı ne zaman düşüyor? İşte icra satış isteme süresi..

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?

hacizli malın satışı Haberi

hacizli malın satışı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemden kalan bir arsanın satışını yapmak istiyorum. 5 kardeşiz. Kardeşlerimin birinin kamu haczi ve icrai haczi çıkıyor. Bu bilgiye e-devlet aracılığıyla ulaştım. Bu satışı yapamaz mıyım?' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Doğrusu okuyucuma yanıtım çok kısa olabilirdi: “Değerli okuyucum haciz olmasa da siz bu yeri zaten satamazdınız.” Evet aslında yanıt bu kadar basit ama nedenini açıklamadan okuyucuma yardımcı olamayacağım için şimdi nedenini açıklayayım.

★ ★ ★

Arsa anneden beş kardeşe miras kalmış. Bu beş kardeş şimdi elbirliği mülkiyeti durumunda. Böyle bir mülkiyet durumunda maliklerden herhangi biri gayrimenkulü satamaz. Satış için tüm ortakların satış işlemine katılması gerekir. Ancak dikkat edilirse okuyucum kendi satışından söz ediyor. Ben de bu nedenle “Zaten tek başına satamazdınız” diyorum.

Peki...