30 / 04 / 2024

haczin durdurulması

haczin durdurulması

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Haciz ne zaman kalkar?

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması için yapılan haciz bazı durumlarda kalkıyor. Peki, haciz ne zaman kalkar?

Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Filistin'den uluslararası topluma yıkımların durdurulması çağrısı!

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh gerçekleştirilen yıkımların durdurulması için uluslararası topluma çağrı yaptı...

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması ne demek?

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması (sınırlandırılması) konusunda yeni açıklamalar yapılıyor. Peki İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulmasıyla neler değişti?

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

Arabistan'da projelerin durdurulması ekonomiye zarar verir!

AMAC Investment Şirketi Genel Müdürü Muhammed el-İmran, "Ülkede devam eden çok sayıda projenin durdurulması, ekonominin büyümesine zarar verecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Termal Grup Darıca projesinde yürütmenin durdurulması için dilekçe verildi!

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığı, Darıca Belediye Meclisi’nin 2 Haziran’daki mecliste onayladığı bir maddenin yürütülmesinin durdurulması talebiyle adliyeye dilekçe verdi.

Şanlıurfa 11 Nisan Meydan Projesi'nin durdurulması için dava açıldı!

Şanlıurfa Belediyesi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer, 11 Nisan'da inşa edilen beton yapının hem yükseklip hem de ticaret imar alanının meclis kararına aykırı bir şekilde imar edildiğini gerekçe göstererek yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Melih Gökçek'ten Ulus projesinin durdurulmasına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus Projesi’nin yürütmesinin durdurulması kararına tepki göstererek, “Akay Kavşağı… Ankara Bulvarı… 1071 Malazgirt Bulvarı’nı açamazsınız dediler… Açtık… Ulus da böyle olacak” dedi.

Kıbrıs Karpaz'da kaçak yapılaşmanın durdurulması istendi!

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz'da kaçak yapıların ortadan kaldırılmasını, avlanmanın da durdurulmasını talep etti İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu'nu kabul etti.

Tarihi yarımada imar planı hakkındaki yürütmenin durdurulması kaldırıldı!

"Tarihi Yarımada Kentsel Tarihi, Kentsel Arkeolojik, 1’inci Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı" hakkında yürütmenin durdurulması kararı kaldırıldı.

Mimarlar Odası Quasar inşaatının durdurulmasını istiyor!

Şişli Likör Fabrikası arazisinde yükselen Quasar gökdelenlerinin dayanağı olan plan değişikliğinin iptali Danıştay tarafından onandı. Mimarlar Odası, inşaatın derhal durdurulması çağrısı yapıyor.

Kamer İnşaat'tan Emek Sineması açıklaması!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, yıkılan Emek Sineması ve içinde bulunduğu tarihi yapı inşaatının durdurulmasına karar verdi. Konu ile ilgili Kamer İnşaat'tan Emek Sineması açıklaması geldi.

Emek Sineması inşaatına durdurma kararı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin itirazı üzerine, yıkılan Emek Sineması ve içinde bulunduğu tarihi yapı inşaatının durdurulmasına karar verdi.

haczin durdurulması Haberi

haczin durdurulması

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. 


Haciz işlemlerine göre, haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir ile borcun kapatılması sağlanıyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?


Alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunduktan sonra; İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. Borçlu, bu ödeme emrini aldıktan sonra tebligatta yazılı olan hususlara uymak zorunda kalıyor.


Borçlu tebligatta belirtilen hususlara uymazsa haciz işlemi gerçekleşiyor. Borçlu kimsenin, borçlu olduğu miktar kadar sahip olduğu menkul ve gayrimenkul mallara konuluyor. 


Hangi mallar haczedilemez?

*Borçlunun yatak odası,

*Borçlunun beyaz eşya dışındaki mutfak eşyaları,

*Borçlunun şahsına ait evi uyuşmazlık nedeni olmaması halinde haczedilemez.


Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!


Öznur...