27 / 04 / 2024

Filistin'den uluslararası topluma yıkımların durdurulması çağrısı!

Filistin'den uluslararası topluma yıkımların durdurulması çağrısı!

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh gerçekleştirilen yıkımların durdurulması için uluslararası topluma çağrı yaptı...



Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Silvan Mahallesi El-Bostan bölgesinin yıkım ve tehcir tehdidiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh, uluslararası toplumu İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımlarla Filistin halkına ve mallarına gerçekleştirdiği saldırıları durdurma çağrısı yaptı.

Filistin den uluslararası topluma yıkımların durdurulması çağrısı!

İsrail polisi, l-Bostan bölgesine baskın gerçekleştirerek, bir Filistinliye ait dükkanı "imar izni" olmadığını gerekçe göstererek yerle bir etmişti.

Gerçekleştirilen yıkıma tepki veren Filistinlilere de müdahale eden İsrail polisi, olaya tepki gösteren 6 kişiyi yaralamıştı.

İsrail, Batın El Hava'da Filistinlilere ait olan bazı konutların "Yahudilere ait araziye" yapıldığı iddiasıyla boşaltılmasını talep ediyor. El-Bostan bölgesindeki bazı konutları ve dükkanları "imar izni" olmadığı gerekçesiyle yıkmayı hedefliyor.

Gazze'de inşa edilecek 1000 konut için anlaşma yapıldı!


Geri Dön