02 / 05 / 2024

Hafız Efendi Konağı yangın çıkış nedeni

Hafız Efendi Konağı yangın çıkış nedeni

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, "Kimseyi suçlamak istemiyoruz ama mahalle sakinlerinin çektiği fotoğraflardan aynı anda iki ayrı yerde yangının çıkmış olması çok düşündürücü" dedi...

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Hyundai Kona Elektrik fiyatına inanamayacaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Hyundai Elektrikli Kona modelinin fiyat listesini yeniden oluşturdu. Peki Hyundai Kona Elektrik modelinin fiyat listesinde son durum ne? İşte 2022 mart ayı fiyat listesi...

OPPO Reno7 Z 5G piyasaya sürüldü! İşte özellikleri…

Türkiye’ye de yakın zamanda gelmesi beklenen OPPO Reno7 Z 5G Tayland'da piyasaya sürüldü. Şubat ayında düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan OPPO Reno7 Z 5G modelinde 128 GB hafıza bulunuyor…

TOKİ'den Yozgat'a hükümet konağı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat'ta hükümet konağı inşa edecek.

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Bursa Mustafakemalpaşa Mahalle Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa’nın Yamanlı Mahallesi’nde inşa edilen mahalle konağında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Keçiören'de Şehit Kubilay Mahalle Konağı inşa ediliyor!

Ankara Keçiören Belediyesi,  sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak Şehit Kubilay Mahalle Konağı'nın yapım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

TOKİ'den İzmir Buca'ya hükümet konağı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Buca'da Hükümet Konağı inşa edecek.

Kahramanmaraş Göksun Millet Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Göksun Millet Konağı inşaatında son aşamaya gelindi.

TOKİ Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Trabzon Akçaabat'a hükümet konağı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Akçaabat'ta hükümet konağı inşa edecek.

Hafız Efendi Konağı yangın çıkış nedeni Haberi

Hafız Efendi Konağı yangın çıkış nedeni

 Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, Portakal Hafız Efendi Konağı'nda çıkan yangına ilişkin, "Kimseyi suçlamak istemiyoruz ama mahalle sakinlerinin çektiği fotoğraflardan aynı anda iki ayrı yerde yangının çıkmış olması çok düşündürücü" dedi.


Gülşah, konağın yanında gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi konağın kundaklandığını iddia ederek, bunun nedenini öğrenmek için savcılığı göreve çağırdı.


Osmanlı Mebusan Meclisine 1904'de İzmit Mebusu olarak katılan Hafız Rüştü Efendi'ye ait konağın bugüne kadar muhafaza edildiğini anlatan Gülşah, "Restorasyon için 1 Mayıs'ta müteahhit firmaya verildiği söyleniyor. Kapıda mobo var. Moboda güvenliğin olması lazım, ne güvenlik  ne de başka bir şey var. Kimseyi suçlamak istemiyoruz ama mahalle sakinlerinin çektiği fotoğraflardan aynı anda iki ayrı yerde yangının çıkmış olması çok düşündürücü. Bu olaya kim sebebiyet...