27 / 04 / 2024

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.



Ülkemizin eşsiz lezzetlerini 1864'ten bu yana dünyanın dört bir tarafından ziyaretçilerle bir araya getiren Hafız Mustafa, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında temelini atmış olduğu “Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu” ve Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı projeleriyle Eskişehir’e iki önemli yapı kazandırmış olacak. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 1,5 asırdan uzun zamandır faaliyetlerine devam eden marka, gelecek nesillerin eğitim, sanat ve kültürel yönden katkı sağlayacak

PROJELER DEPREM GERÇEĞİNE UYGUN ŞEKİLDE İNŞA EDİLECEK

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Hafız Mustafa’nın sosyal sorumluluk misyonu kapsamında inşa ettiği projenin temel atma törenine; Hafız Mustafa Onursal Başkanı Avni Ongurlar, Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar ile Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ongurlar’ın dışında Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Genel Müdürü Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve protokol üyeleri de katıldı. Verilen detaylara göre söz konuau proje kapsamında inşa edilecek olan 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu, deprem gerçeği göz önünde alınarak yatay mimariye uygun 4 katlı biçimde inşa edilecek. En az 100 sene ayakta kalması beklenen söz konusu okul, ayrıca çevreci yapısı sayesinde kendi enerji ihtiyacını kendisi karşılayacak. İçinde sergi alanları, toplantı salonları ve atölyelerin bulunacağı kongre merkezi de 600 kişilik etkinliklere ev sahipliği yaparak kentin kültürel ihtiyaçlarına yanıt verecek. 

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Temel atma töreninde yaptığı konuşmada hayata geçirdikleri projelerin geleceği aydınlatan birer meşale olacağına inandıklarını dile getiren Avni Ongurlar, “Rahmetli annemizin ismini taşıyacak olan 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu; bizler için bir okul olmaktan öte, eğitimli, kültürlü, yardımlaşmayı seven bireyler yetiştirmenin bir taahhüdüdür. Diğer yandan bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitimdeki başarısına bağlıdır. Toplumsal hayat hızlı bir şekilde değişiyor, bilim ve teknoloji sürekli bir gelişim içinde. Bu nedenle de eğitimin önemi git gide artıyor.” dedi.  

Açıklamasında eğitimin toplumumun ve milletin gelişiminin arkasındaki itici güç olduğuna inandıklarına değinen Avni Ongurlar, kongre merkezine ilişkin de şöyle konuştu: “Babam Hacı Bahri Ongurlar’ın ismini taşıyan bu kongre merkezi de kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak Eskişehir ilinin sanat ve kültür alanındaki gelişimine katkı sağlayacak. Kültür ve sanatın toplumları bir arada tutma gücüne olan inançlarımız bu kongre merkezini hayata geçirmemizdeki etkenlerin en başında geliyor. İçinde sergi salonları, toplantı salonları, atölyeler ve kafelerin yer alacağı bu kongre merkezi, 600 kişilik etkinliklere ev sahipliği yapma kapasitesinde olacak. 160 senelik bir marka olarak, vatanımızı ve milletimizi yüceltmek için el birliğiyle çalışmayı sürdüreceğiz.”

 

TOKİ'den Yalova'ya 717 konutluk yeni proje müjdesi! İhalesi yarın!

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

TOKİ  Ankara  2023 projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 78 yeni konut ve 136 yeni iş yeri geliyor!


Geri Dön