04 / 05 / 2024

Hafriyatlar nereye dökülecek

Hafriyatlar nereye dökülecek

Eklenen maddeye göre, "demiryolu, otoyolu, devlet ve il yollarının yapımında zorunlu olarak ortaya çıkan kazı fazlası malzemenin depolanacağı alanlara Orman Genel Müdürlüğü'nce belirlenen ağaçlandırma bedeli" alınarak izin verilebilecek...

Hafriyat dökümlerine ağaçlandırma bedeli alınarak izin verilecek!

Kamyoncu eylem yapmıştı İstanbul Anadolu Yakası'nda faaliyet gösteren hafriyatçılar, Akfırat ve Şile'deki döküm alanlarının kapatılmasının ardından, Anadolu Yakası'ndaki son döküm alanı Ömerli'nin de kapatılmasına tepki göstermişti...

Doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu. Herkes dolarda hazırlığını yapsın

Herkesin dolar konusunda hazırlığını yapması gerekiyor. Dolar fiyatlarında doların üzerine benzin dökülecek tarih belli oldu.

Bomba dolar iddiası! Ortalık fena karışacak! Doları olanların başından aşağı kaynar su dökülecek! Hemen bakın!

Son zamanlarda yaşanan değer kayıplarını toparlayama çalışan dolar için bomba bir iddia ortaya atıldı. Ortalık fena karışacak! Doları olanların başından aşağı kaynar su dökülecek! Hemen bakın!

Dolar o gün 10 TL olacak! Doları olanların başından aşağı kaynar su dökülecek! Kırmızı alarm, hemen bakın!

Fed faiz kararı öncesi dolar/TL kuru haftanın ilk gününe yatay seviyede başlarken doları olanların resmen başından aşağı kaynar su dökülecek, haber geldi.  Dolar o gün 10 TL olacak! Kırmızı alarm, hemen bakın!

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?

Sözleşmelerde TL'ye hangi kurdan dönülecek?

Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun’a göre, Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Peki, sözleşmelerde TL'ye hangi kurdan dönülecek?

Isparta'da inşaat yıkıntıları nereye dökülecek?

Isparta'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Kentte yıkılan binaların inşaat yıkıntı atıklarının düzenli olarak bertaraf edilmesi için bakanlık harekete geçti.

Van'daki hafriyat döküm yerleri temizlendi!

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan Hayvan Pazarı ve Sıhke Gölü etrafında dökülen hafriyatları temizledi.

İnegöl Müteahhitler Derneği yeni hafriyat döküm sahası oluşturdu!

Büyükşehir Yasasıyla birlikte yasaklanan hafriyatların yol boylarına gelişi güzel dökülmesine alternatif arayan İnegöl Müteahhitler Derneği, yeni bir döküm sahası oluşturdu.

1941 yılında Taksim Kışlası arsasına toprak dökülecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi tarafından yıktırılan tarihi Taksim Kışlası'nın arsası toprak dökmek suretiyle yükseltilecekmiş. Belediye, yükseltilen kısımdaki arsaların satışa çıkarılmasını ya da apartman inşa etmeyi düşünmüş.

Yeşil Yol Projesi’nde oteller için 2.2 milyon beton dökülecek!

Karadeniz’de 8 ilin yaylasını bağlayacak 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol Projesi’nde sadece oteller için 2 milyon 250 bin metrekare beton dökülecek. Bitince Bartın, Kilis ve Yalova’nın alanından daha çok beton kullanılmış olacak.

Çemaş Döküm Sanayi genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. genel kurul toplantı sonucunu yayınladı.

İnşaat ve Taahhüt Firmaları için ERP ve Döküman Yönetimi semineri 17 Nisan'da!

İstanbul'da İnşaat ve Taahhüt Firmaları'nın üst düzey yetkililerinin katılacağı, İnşaat ve Taahhüt Firmaları için ERP ve Döküman Yönetimi konulu seminerimiz, 17 Nisan 2014 tarihinde, İstanbul Sheraton Hotel'de gerçekleştirilecek...

Emlak Konut 28 Nisan toplantısı için genel kurul bilgilendirme dökümanı yayınladı!

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut 28 Nisan toplantısı için genel kurul bilgilendirme dökümanı yayınladı...

Hafriyatlar nereye dökülecek Haberi

Hafriyatlar nereye dökülecek

Eklenen maddeye göre, "demiryolu, otoyolu, devlet ve il yollarının yapımında zorunlu olarak ortaya çıkan kazı fazlası malzemenin depolanacağı alanlara Orman Genel Müdürlüğü'nce belirlenen ağaçlandırma bedeli" alınarak izin verilebilecek. CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, "Sadece Kuzey Marmara otoyolu tamamlandığında, yapılan hesaplamalara göre, yaklaşık 48 milyon 776 bin 929 metreküp hafriyat oluşacak" dedi. Hafriyat kamyonları Eylül ayında İstanbul'da eylem yapmış ve "yeni hafriyat alanı" sözü almıştı. 


ORMANLAR BETONLAŞACAK 


Cumhurbaşkanı Gül'ün onayladığı torba kanunun 3. maddesinde yer alan madde, "demiryolu, otoyol, devlet ve il yolları ile su isale hatlarının yapımında zorunlu olarak ortaya çıkan kazı fazlası malzemenin depolanacağı alanlara, Orman Genel Müdürlüğü'nce belirlenen yerlerden ağaçlandırma bedeli alınarak izin verileceğini" öngörüyor. Söz konusu düzenleme, ormanlık alanlara kazı fazlası malzemenin dökülebilmesinin yolunu açan bir madde olarak...