30 / 04 / 2024

Hafsa Sultan Mahallesi kentsel yenileme projesi

Hafsa Sultan Mahallesi kentsel yenileme projesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapacakları kentsel yenileme projesini, Büyükşehir İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine anlattı.

Hafsa Sultan Mahallesi kentsel yenileme projesi anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hafsa Sultan Mahallesi’ndeki iki ada üzerinde yapacağı kentsel yenileme projesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Sancaktepe Osmangazi Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Osmangazi Mahallesi, 8653 ada, 1, 2, 3, 16 ve 19 parseller, Eyüp Sultan Mahallesi, 7559 ada, 15 parsel, Fatih Mahallesi, 6983 ada, 2 parsel ile Meclis Mahallesi, 12 ada, Park Tescilli Alana ilişkin 1/5000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıda...

Sancaktepe Eyüpsultan Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Eyüp Sultan Mahallesi, 8899 ada, 7 parselin batı komşuluğundaki bir kısım tescil harici alan ve 0 ada, park parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nin sakinlerinden tapu tepkisi!

Üsküdar Bahçelievler Sultan Murat’ta orman vasfı iptal edilen 1038 ada 102 parselde tapu almak içih hak kazanan 750 hak sahibi bulunuyor. Ancak, Hazine tarafından, harcını yatıran, bütün belgelerini temin eden bu hak sahiplerine tapularının verilmediği ileri sürüldü. 

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'ndeki tapu sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'i tamam!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta Mahallesi'nde inşa edilen Antalya Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı.

Sancaktepe Eyüp Sultan Mahallesi plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Eyüp Sultan Mahallesi, 7570 ada, 14 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Sancaktepe Eyüp Sultan Mahallesi imar planı askıda!

Sancaktepe Eyüp Sultan Mahallesi 1635 parsel ile 1629 ve 1633 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Çekmeköy Fatih Sultan Mehmet Mahallesi parkı imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, 3961 parsel ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, parkına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Kocaeli Kartepe'de ''imar haksızlığı'' iddiası!

Kocaeli Kartepe ilçesi Acısu Yavuz Sultan Mahallesi Huzur Sokak’ta yaşayan bir vatandaş, Belediye'nin imar haksızlığı yaptığını iddia ederek, yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Fatih Hatice Sultan Mahallesi imar planı askıda!

Fatih İlçesi, Hatice Sultan Mahallesi, 2523 ada, 10, 11, 12 ve 13 parseller ve kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Taşdelen Sultançiftliği Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Sultançiftliği Mahallesi, 786 parsel yanı tescil dışı alanına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı İBB tarafından askıya çıkarıldı.

Fatih Fatma Sultan Mahallesi imar tadilatı askıya çıktı!

Fatih İlçesi'ne bağlı Fatma Sultan Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı..

Fatih Yavuz Sultan Selim Mahallesi imar planı askıda!

Fatih İlçesi'ne bağlı Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki bazı alanlara ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan askıya çıktı..

Hafsa Sultan Mahallesi kentsel yenileme projesi Haberi

Hafsa Sultan Mahallesi kentsel yenileme projesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki iki adada hayata geçirmeyi planladığı kentsel yenileme projesi, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı ile imar komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı. İlk toplantı imar komisyonu üyeleriyle yapıldı. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve konuyla ilgili belediye bürokratları katıldı. 


Talepler alındı 

Şehir Plancısı Ahmet Turgut, Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki iki adada bulunan örnek yerinde dönüşüm projesiyle ilgili hazırlanan sunumu ilgili komisyon üyelerine aktardı. 


Projeye destek geldi 

Toplam proje alanının 32 bin 395 metrekare olduğunu belirten Turgut, 276 haneyi kapsayan bu yerinde dönüşüm projesiyle ilgili tüm parsel sahipleriyle tek tek görüşüldüğünü ve vatandaşların talep ve beklentilerinin alındığını söyledi. Örnek projenin içeriği, vatandaşların evlerinin ne şekilde değerleneceği, emsal değerleri, hak sahiplerinin projeden alacağı daire alanlarının hesaplama...