30 / 04 / 2024

hakan akçam kira açıklaması

hakan akçam kira açıklaması

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkan Adayı Hakan Akçam, yükselen ev kiralarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akşam, konut sektöründe fırsatçılığın başladığını belirtti.

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul fiyatları yüzde 50 düşer mi?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam gayrimenkul fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası fiyatlarda düşüş yaşanma ihtimaline yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’in Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ATEM Başkanı Akçam gayrimenkulde başarının yedi altın anahtarını sıraladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) emlak danışmanları için ‘Gayrimenkulde Başarının 7 Altın Anahtarı’ isimli eğitim programı düzenledi. Akçam emlak danışmanlarının mesleklerinde en iyisi olmaları için yapmaları gerekenleri sıraladı.

ATEM Başkanı Akçam: Mülklerin gerçek değerini değerleme şirketleri yapmalı

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı uyarılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'Yetki belgesi olmayanlar sitelerde cirit atıyor' diyen ATEM Başkanı isyan etti! Konut piyasasında ciddi sorunlar var!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, geçtiğimiz hafta sarı ilan portalı ile yapılan görüşmenin detaylarını paylaşan ATEM Başkanı Hakan Akçam, bu konudan önce çözülmesi gereken daha acil sorunların olduğunu ifade etti.

ATEM Başkanı Akçam resmen açıkladı! Emlak ilanlarının yarısı yetkisiz!

Emlak ilan portallarına emlak ilanı verenlerin birçoğunun yetki belgesi olmadığına dikkat çeken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu hususu sektörde yer alan büyük ilan portallarından biriyle yapılan görüşmede ilettiklerini belirtti.

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Ev fiyatlarında yaşanan düşüşün kira fiyatlarındaki düşüşü de etkilediğini ifade eden Akçam, “Öngörümüz kira artış oranı gittikçe yavaşlayacaktır” dedi.

Konut fiyatlarındaki düşüş kiraları da etkileyecek! Kira bedellerinde büyük artış beklenmiyor!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Konut sektöründeki gidişatın tam da tahmin ettikleri gibi gittiğini belirten Akçam, konut fiyatlarında bir süre düşüşün yaşanacağını, daha sonra ise fiyatların kısmen de olsa sabitleneceğini açıkladı.

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, Emlak Danışmanlığının yasalaşması için TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam 135 bin emlak danışmanının dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını beklediğini belirtti.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

hakan akçam kira açıklaması Haberi

hakan akçam kira açıklaması

Kovid-19 salgınıyla beraber yükselen konut ve kira fiyatları gündemden düşmüyor ve tartışmalara da neden oluyor. Yüzde 70’e ulaşan kira fiyat yükselişinin sebepleri arasında inşaat malzemeleri ve arsa fiyatlarındaki artış ilk sırada bulunuyor. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkan Adayı Hakan Akçam, şu an meydana gelen yükselişin bir buçuk senedir katlanarak geldiğini ifade etti. Hakan Akçam, fiyat yükselişinde fırsatçılık yapıldığına da vurgu yaptı. 

İHTİYACIN YARISI İNŞA EDİLEBİLDİ

Türkiye’nin her sene ortalama 800 binin üzerinde yeni konut ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Hakan Akçam, şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizde 2019 ve 2020 yıllarında yıllık konut ihtiyacının ancak yarısı kadar yeni konut inşaatına başlandı. Bir yandan faiz oranlarının yüksekliği diğer yandan inşaat maliyetlerindeki enflasyonun üzerindeki artışlar, konut satın alımını...